El castor que plorava

cabosanroque

cabosanroque adapta Calderón en una instal·lació en un espai no convencional

cabosanroque adapta Calderón en una instal·lació en un espai no convencional

Gairebé 400 anys després, tornen a arribar a l’escenari els quatre carros que carregaven les escenografies d’El gran teatro del mundo. A dins hi porten trossos de natura i artefactes de màgia escènica, penyes i turons que es transformen en grutes, escenaris i maquinaria com els descrits per Calderón a les memòries d’aparences de cada acte sacramental. El món segueix essent un gran teatre, i així es representarà, però els personatges ja no són els mateixos. La natura agonitza, hem llegit Nietzsche i l’Autor, el Món, i els homes han canviat de manera irreversible.

Dues obres diferents es superposen aquí: la que passa dins de les quatre caixes, amb un grup d’espectadors sobre l’escenari, i la que escolta un altre grup des de platea a través d’auriculars. Els homes, tal i com va decidir Calderón, seran espectadors i personatges alhora. A mitja obra, els papers s’intercanviaran.

cabosanroque segueix investigant sobre el format teatral i la relació de l’espectador amb l’escenari, aquest cop reinterpretant l’artefacte teatral d’El gran teatro del mundo on el teatre i l’escenari són al·legoria de la vida.

Fitxa artística

Fitxa artística

Autoria lliure adaptació a partir de El Gran Teatro del Mundo de Calderón de la Barca
Concepte, creació, dramaturgia, direcció, disseny de so, composició i escenografia: cabosanroque (Laia Torrents Carulla i Roger Aixut Sampietro)
Desenvolupament tecnològic: Julià Carboneras Girga
Producció executiva: Helena Febrés Fraylich
Coproducció: cabosanroque, CNTC de Madrid, Departament de Cultura i de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) de la Generalitat de Catalunya i Temporada Alta
Amb el suport del Centre de Creació d’Arts Escèniques – El Canal de Salt i la Fundació Lluís Coromina

Veure més
Preu: Pròximament a la venda