< Agost >

Fundació La Ciutat Invisible

Què és?

La Fundació La Ciutat Invisible és una fundació promoguda per Bitò que es constitueix el 2013 amb la voluntat de potenciar la vitalitat cultural del territori i multiplicar els punts de contacte entre els agents culturals, el sector empresarial i la ciutadania. Impulsa debats, recerques, programes educatius i projectes de gestió cultural fonamentats en la transversalitat de la cultura, els drets culturals i la capacitat educativa de les arts. La Ciutat Invisible promou accions vinculades a projectes culturals com Temporada Alta o el Teatre de Salt, en aquest darrer cas posant èmfasi en la promoció de programes socials i educatius per apropar les arts escèniques a joves i persones amb risc d’exclusió. Amb la voluntat d’esdevenir un cristal·litzador de totes aquelles energies que es mobilitzen al voltant de les arts escèniques i la cultura a Girona, La Ciutat Invisible ha posat un dels seus focus a Temporada Alta com a referent destacat.

Quina relació té amb Temporada Alta?

La Fundació La Ciutat Invisible i Temporada Alta sumem il·lusions amb la mirada posada cap a un nou paradigma: l’Europa de les ciutats, l’Europa de la cultura. Cerquem noves fórmules de gestió de la cultura per fer-la accessible a tothom i garantir el dret dels ciutadans a prendre part de la vida cultural. Volem que el Festival sigui també un espai de reflexió sobre les arts escèniques, la creació de nous públics i la relació entre la cultura, la ciutadania i l’educació. Hem col·laborat durant anys per consolidar Temporada Alta com a festival de referència al sud d’Europa i posicionar el territori com a nucli teatral i generador de cultura.

Quines són les línies d’acció amb Temporada Alta?

A Tempo, Arts i Formació 

És un projecte dedicat a potenciar les relacions entre el món cultural i educatiu, a generar i promoure espais d’interacció entre estudiants, professionals de l’educació i professionals de les arts i la cultura.
Impulsat conjuntament per la Fundació La Ciutat Invisible i Temporada Alta, amb el suport de la Fundació Banc de Sabadell i la col·laboració de ConArte Internacional, té els objectius de facilitar l’accés a la cultura dels joves, vincular l’activitat artística a la transformació social, promoure l’intercanvi entre professionals de les arts i l’educació, implementar l’educació artística en contextos de diversitat cultural i promoure l’educació artística per a la cohesió social.
A Tempo, Arts i Formació s’estructura al voltant d’un programa d’activitats destinades a joves o protagonitzades per joves. Acostem els centres educatius als professionals de les arts, integrem la cultura als projectes educatius. Promovem el transvasament entre cultura i educació. A Temporada Alta volem reforçar el compromís amb l’educació i convertir-la en un dels eixos del Festival.

Fotografia cedida per ConArte
©Martí Artalejo


El Club de La Ciutat Invisible

El Club de La Ciutat Invisible el formen un grup d’espectadors interessats en les arts escèniques i la cultura. A més de gaudir d’informació, avantatges i propostes exclusives de teatre, música, dansa, cinema, art i cultura, els membres d’El Club de La Ciutat Invisible deixen de ser espectadors passius i simples consumidors culturals per convertir-se en protagonistes d’un model cultural més participatiu.

Artèria 

Artèria és un nou col·lectiu de La Fundació La Ciutat Invisible creat per acostar les arts escèniques als joves menors de 30 anys, perquè pugueu gaudir de diversos avantatges i activitats especialment pensades per vosaltres. Volem que et facis teu el Festival, que ens diguis que penses, t’impliquis i visquis encara més intensament la programació i les activitats que l’envolten. Volem sang nova a Temporada Alta.

La Colla d'El Club

La Colla d’El Club és un espai de cultura i lleure, una porta d’entrada al món del teatre per a nenes i nens d’entre 0 i 12 anys. Volem facilitar l’accés al teatre i l’educació en arts escèniques, reconèixer el paper del teatre com a espai educatiu. Pertànyer a La Colla d’El Club de La Ciutat Invisible permet participar en un gran nombre d’activitats culturals i gaudir de descomptes especials pels espectacles familiars.

El Cercle de La Ciutat Invisible 

El Cercle de La Ciutat Invisible és el punt de trobada entre la cultura i el sector empresarial. Una eina de suport a la promoció social i cívica de Temporada Alta. El Cercle sol finançar un dels espectacles internacionals de primer nivell de Temporada Alta. També destaquem que, com a iniciativa del Programa Butaques Socials, El Cercle cedeix butaques a entitats i col·lectius que treballen per la inserció de persones amb risc d’exclusió social.

 

 

Espai de Pensament 

L’Espai de Pensament és la fàbrica d’idees de La Ciutat Invisible. És un organisme que té com a objectiu reflexionar sobre les noves formes de cultura, sobre el futur de les ciutats com a integrants d’Europa o sobre la relació entre economia i ciutadania. És justament en aquest espai on van començar a germinar projectes ja consolidats com A Tempo o Gir 180º.

Gir 180º

Gir 180º són unes jornades obertes sobre turisme, cultura i ciutat que organitza La Ciutat Invisible i que es celebren a Girona durant Temporada Alta cada dos anys. El Festival ha esdevingut el marc on té lloc aquest intercanvi d’idees entre pensadors, gestors i ciutadans per repensar el model de turisme a les ciutats mitjanes. Les jornades són una reflexió sobre la gestió i l’impacte del turisme amb un grup d’experts internacionals i representants del sector de Catalunya.  

© Aina Yraola