Història d’un senglar (o alguna cosa de Ricard), coproducció de Temporada Alta i el Teatre Lliure, i Encara hi ha algú al bosc, una coproducció de Teatre de l’Aurora, Cultura i Conflicte i Temporada Alta, en col·laboració amb el Teatre Nacional de Catalunya, són finalistes en tres categories de la XXIV edició dels Premis Max d’Arts Escèniques organitzats per l’SGAE.
El comitè organitzador ha nominat el muntatge dirigit per Gabriel Calderón a les categories de millor actor (Joan Carreras) i millor disseny d’espai escènic (Laura Clos – Closca). Per la seva banda, Encara hi ha algú al bosc és finalista en la categoria de millor autoria teatral, nominació que s’enduu la dramaturga Anna Maria Ricart Codina.
Història d’un senglar (o alguna cosa de Ricard), va estrenar-se a Temporada Alta 2020, el muntatge ha fet temporada al Teatre Lliure aquest darrer mes de juny i s’ha pogut veure també en la seva versió en castellà (Historia de un jabalí o algo de Ricardo) el mes d’abril al Teatro de La Abadía. L’espectacle és un clar exemple de l’aposta per la internacionalització que Temporada Alta va iniciar l’any 2016. L’objectiu d’aquesta nova línia de coproduccions consisteix en convidar directors internacionals a dirigir equips artístics i tècnics catalans. Des de llavors, el festival ha participat en la coproducció de Davant la jubilació, amb el polonès Krystian Lupa, L’omissió de la família Coleman, amb l’argentí Claudio Tolcachir, La néta del senyor Linh, amb el belga Guy Cassiers, aquesta Història d’un senglar, amb l’uruguaià Gabriel Calderón i, inaugurarà Temporada Alta 2021, la coproducció L’oncle Vània, amb el director lituà Oskaras Korsunovas.
L’altra producció nominada és Encara hi ha algú al bosc. El muntatge, escrit per Anna Maria Ricart Codina, és un text compromès amb la veu de les dones que van patir violacions durant la guerra dels Balcans. L’espectacle és només una part d’un projecte de l’equip de Cultura i Conflicte, un projecte que, més enllà de l’obra de teatre, presentava també un documental i una instal·lació fotogràfica. La coproducció es va poder veure a Temporada Alta 2020, al Teatre Nacional de Catalunya i ha fet gira pel territori.
A més, també han rebut nominació tres espectacles que s’han pogut veure en diverses edicions del festival: Suite TOC número 6 (Clara Peya a millor composició musical), Laika (a millor espectacle per a públic infantil, juvenil o familiar) i Prostitución (a millor espectacle de teatre i amb Carolina Yuste a millor actriu).
Dels 439 espectacles inscrits, 38 han estat escollits finalistes i competiran en les 20 categories d’aquesta nova edició dels Premis Max. La gala d’entrega tindrà lloc el proper 4 d’octubre al Teatro Arriaga de Bilbao, i comptarà amb la direcció de Calixto Bieito.