L’oncle Vània

Oskaras Koršunovas
Presencial Icona
Presencial

Una de les grans obres de Txékhov amb un repartiment amb grans noms de casa nostra

El director lituà Oskaras Koršunovas, habitual de Temporada Alta, tornarà enguany al festival per dirigir una versió de L’oncle Vània, d’Anton Txékhov. Ho fa treballant amb un equip artístic i tècnic català, encapçalat per un repartiment format per Ivan Benet, Raquel Ferri, Anna Güell, Julio Manrique, Lluís Marco, Carme Sansa i Júlia Truyol.

L’oncle Vània, que va estrenar-se el 1899 al Teatre d’Art de Moscou, és una de les obres més importants de la literatura dramàtica del segle XIX. Txékhov reflecteix l’apocalipsi interior d’un grapat de destins humans: el tedi, la vida malgastada, l’amor no correspost o la feina inacabable marquen l’existència dels personatges d’una de les obres més desoladores i representatives de l’autor rus.

Aquesta coproducció segueix l’aposta que Temporada Alta va iniciar fa uns anys perquè algunes de les seves coproduccions tinguin un component internacional, convidant a un director internacional a dirigir un equip artístic i tècnic català. Des d’aleshores, Davant la jubilació, de Thomas Bernhard, dirigit pel polonès Krystian Lupa, L’omissió de la família Coleman, amb direcció del director argentí Claudio Tolcachir, La néta del senyor Lihn, amb direcció del belga Guy Cassier i Història d’un senglar, o alguna cosa Ricard, dirigida per Gabriel Calderón.

Estrena

Fitxa artística

Autor: Anton Txékhov
Director: Oskaras Koršunovas
Traducció: Kristina Nastopkaite
Intèrprets: Julio Manrique, Raquel Ferri, Ivan Benet, Júlia Truyol, Lluís Marco, Carme Sansa, Anna Güell
Direcció de producció: Josep Domènech
Cap de producció: Clàudia Flores
Producció executiva: Luz Ferrero
Producció: Teatre Lliure i Temporada Alta
www.bito.pro

 

Preu: A la venda: SETEMBRE 2021