Aquest matí ha començat la primera jornada de la 3ra edició del Seminari A Tempo. Un any més, es proposa aquest Seminari d’estiu per potenciar les relacions entre el món cultural i de les arts escèniques i el món educatiu. El Seminari, que se celebra des d’aquest matí al dia 11 de juliol al Centre Cultural La Mercè de Girona, formarà a professionals en l’àmbit de les pedagogies artístiques i farà èmfasi en la qualitat del temps.
Les jornades es dirigeixen principalment a mestres d’infantil i primària, professors de secundària, mestres d’educació especial, mestres d’ensenyaments artístics, gestors culturals vinculats a programes educatius, integradors socials i també a professionals en àmbits com el teatre i la dansa inclusiva, l’artteràpia i la musicoteràpia, educadors socials, artistes comunitaris, mediadors culturals i tècnics de joventut i cultura.
Durant els quatre dies que durin les jornades formatives, se celebraran quatre tallers relacionats amb el món audiovisual, escènic i creatiu. A més a més, enguany, el professor, investigador i pedagog teatral anglès especialitzat en l’ús de les arts escèniques en contextos organitzatius i interculturals, Allan Owens, de la Universitat de Chester, impartirà la potència final.
Quatre tallers relacionats amb el món audiovisual, escènic i creatiu
Per una banda Big Bouncers, que és un col·lectiu artístic dedicat al moviment que desborda els límits de la dansa, liderarà el taller Catàleg d’errors. Marta Roma, violoncel·lista, compositora i pedagoga, proposarà el taller Eines per arriscar-se a crear; Jordi Duran, professor del grau en Arts escèniques de l’ERAM (UdG) i director d’escena amb diferents companyies, impartirà el taller A la ciutat on viuen les històries i, per últim, el col·lectiu Nadir, que neix amb la vocació d’utilitzar el llenguatge audiovisual com a eina amb què joves i infants pensin i actuïn en el seu entorn, desenvoluparà el taller V.I.D.E.O, Viure i descobrir espais oblidats.
El Seminari, amb gairebé 100 inscrits (duplicant les places ofertes respecte l’any passat), està organitzat pel pograma formatiu de A Tempo – Arts i Formació, organitzat per la Fundació La Ciutat Invisible, vinculada a Temporada Alta, i compta amb el suport de la Fundació Banc Sabadell i amb la col·laboració de ConArte Internacional, l’Ajuntament de Girona i la Diputació de Girona.