< Agost >

Palafrugell, Sant Feliu de Guíxols, Torroella de Montgrí… venim!

Poc a poc va destapant-se la programació del Festival, que se celebrarà d’octubre a desembre. Aquesta setmana volem anunciar-vos alguns dels espectacles que es programen fora de Girona i Salt. Palafrugell, Sant Feliu de Guíxols, Torroella de Montgrí… com cada any, venim cap aquí!

I enguany ho fem amb diversos espectacles. A Palafrugell s’hi podrà veure La tendresa, en què Alfredo Sanzol parteix de les obres més còmiques de Shakespeare per bastir una comèdia d’embolics i de batalla de sexes. I també s’hi podrà veure La partida d’escacs, una obra dirigida per Ivan Morales i interpretada íntegrament per Jordi Bosch, que assumeix diverses veus i personatges. Es tracta d’una adaptació d’una novel·la d’Stefan Zweig: en un transatlàntic camí de Buenos Aires, un campió d’escacs es bat en duel contra el senyor B., un noble vienès que fuig dels nazis. 

A Sant Feliu de Guíxols també s’hi podrà veure tant La tendresa com La partida d’escacs, i en aquesta població s’hi suma un espectacle més: Casa de nines, 20 anys després, que parteix d’una obra d’Henrik Ibsen per plantejar una incògnita. Què passaria si la Nora, el personatge d’Ibsen que decideix marxar de casa, reaparegués vint anys després? Quines conseqüències tindrien els seus actes? Una obra dirigida per Sílvia Munt (de qui també hem pogut veure Les noies de Mossbank Road, per exemple) i amb un repartiment de luxe format per Emma Vilarasau, Ramon Madaula, Isabel Rocatti i Júlia Truyol. 

Dilluns dia 22 obrim la venda dels espectacles que se celebraran a Torroella de Montgrí: Casa de nines, 20 anys després La tendresa. Properament es farà pública la programació de Banyoles i de Bescanó. Una sèrie d’espectacles que se sumen a la programació que ja hem presentat fins ara: hi ha Hotel de Cirque Éloize, la celebració dels 10 anys d’El Pot Petit o concerts d’Amaia, Manel o Omara Portuondo.