Avui hem presentat la 27a edició de Temporada Alta. En total, anunciem 97 espectacles que inclouen programació internacional (20), autoria catalana (58), i creació contemporània (26). Pensant en tots els públics i perquè tothom trobi l’espectacle que busca, presentem propostes de diversos gèneres i disciplines: teatre, música, familiars, circ, dansa, cinema…
El proper 5 d’octubre inaugurarem el Festival amb Isabella’s room de Jan Lauwers & Needcompany, una obra que ha revolucionat l’escena del segle XXI.
Aquest any, un dels plats forts que presentem, són les coproduccions internacionals: La filla del senyor LinH de Philippe Claudel dirigida per Guy Cassiers i amb Lluís Homar, L’omissió de la família Coleman dirigida per Claudio Tolcachir i amb un repartiment d’actors catalans i Uncanny Valley de Rimini Protokoll, en aquest cas amb producció executiva de la Münchner Kammerspiele.
Apostem també pel talent nacional amb espectacles d’artistes i dramaturgs de renom com Carol López, Clàudia Rovira, Angèlica Liddell, Marc Artigau, Clàudia Cedó, Cristina Clemente, Marilia Samper, Joan Yago, Toni Gomila, Ivan Morales, Carla Torres, Daniela Feixas, Ivan Benet, Ferran Joanmiquel, Llàtzer Garcia, Marc Angelet o Marta Buchaca, i mantenim una important programació internacional amb grans noms de l’escena com Thomas Ostermeier, la companyia 1927, Oskaras Korsunovas, Alain Platel, Jan Lauwers i Needcompany, Jan Fabre, Cristiana Morganti, Benjamin Lazar o Slava Polunin.
Continuem apostant per programar propostes de creació contemporània i bona part de les quals es podran veure durant la Setmana de Programadors. Al llarg del Festival, ens visitaran noms de referència de la creació contemporània de casa nostra i de l’estranger, com Barò d’evel, Àlex Rigola, Lali Ayguadé, Agnes Mateus i Quim Tarrida, Rimini Protokoll, Jan Fabre o el Niño de Elche. També apostem per noms destacats en la programació musical, com son Rosario, Albert Pla, Maria Arnal i Marcel Bagés, Jay-Jay Johanson, Niño de Elche, La nit dels Sopa II, Clara Peya o Sílvia Pérez Cruz & Marco Mezquida.
Temporada Alta amb la llibertat d’expressió
Aquest any posem l’accent i fem un crit a favor de la llibertat d’expressió, busquem ser una porta oberta per a cadascuna de les veus discordants que a vegades queden emmudides. Per això, programem Calla, Hamlet, Calla, en què un grup de joves creadors, coordinats per Carla Rovira Pitarch es plantegen una reflexió sobre la llibertat d’expressió, un tema de molta actualitat, prenent com a base el cèlebre monòleg del ‘ser o no ser’ del Hamlet shakespearià.
Temporada Alta 2018, a més, vol ser un crit a favor de la llibertat d’expressió i alhora una porta oberta per a cadascuna de les veus discordants que a vegades queden silenciades. En aquest sentit, des del Festival prenem el pols a la societat i programem un gran nombre de produccions que representen un ampli mirall on es pugui veure reflectit el moment actual de la nostra societat i on es sentin veus molt diferents fora dels discursos dominants.