Manifest Frontera Humana-L’animal a l’esquena: 3 propostes a Celrà
Bhum ! és un manifest, una mostra, una festa, però és sobretot el període de l’any en què L’animal a l’esquena comparteix amb el públic el treball de creació d’artistes que han estat presents en el seu programa de suport a la creació en diverses ocasions. En aquesta 5a edició, tornem a gaudir de dos dies de propostes escèniques internacionals de teatre, circ, dansa, música i audiovisuals en un recorregut increïble i sorprenent. Un any més donem les gràcies al públic, els artistes, els tècnics i els voluntaris que fan possible el Bhum!
No us perdeu aquesta edició: ens acompanyen grans artistes, bona música, servei de bar i fins i tot una paella valenciana!
2 d’octubre:
BARBETXO, de Natxo Montero i Laia Cabrera (País Basc-Catalunya)Un espectacle que reflexiona amb humor sobre la naturalesa d’un procés de creació. L’estat del guaret ens possibilita deixar la pressa, les obligacions. El guaret és el descans, la necessitat de canvi i d’airejar-se per sortir-ne renovat i enfrontar-se de nou a la vida de cada dia. L’oci és joc i jugar, el guaret de l’ànima.
Direcció artística: Natxo Montero
Ajudant de direcció: Pako Revueltas
Creació i interpretació: Laia Cabrera i Natxo Montero
Disseny d’il·luminació i fotografia: Gabo Punzo
Vestuari i escenografia: Natxo Montero
Vídeo: Alaitz Arenzana.
Peça subvencionada pel Departament de Cultura del Govern Basc. Programa de residència a La Fundició i a L’animal a l’esquena.
Ateneu de Celrà, 21h
FRIENDS IN THE LIBRARY, de Jordi Casanovas i Andreas Denk (Holanda-Catalunya)Una nova creació d’aquest peculiar
duet de virtuosos ballarins que porta la dansa a les biblioteques nodrint-se de l’entorn.
Biblioteca de Celrà, 19h
ENTRADA GRATUÏTA
3 d’octubre:
A Mas Espolla i als voltants a partir de les 17h
> Baro D’Evel/LA BANDA (Catalunya- França).Els meravellosos integrants de Baro d’Evel ens acompanyen en aquesta edició guiant-nos a través de les propostes de la nit amb les seves intervencions màgiques i emocionants. Amb la participació de Blaï Mateu, Noémie Bouissou, Piero Steiner, Martí Soler, Julian Sicard i altres convidats com Enric Ases o Pere Hosta.
>Altres capricis, d’Angels Margarit (Catalunya). Un divertimento en què la dansa pren com a guió l’estructura músical d’alguns Capricci de Pagannini, reinterpretant la proposta per esculpirla en els cossos i dibuixar-la a l’espai. Amb la interpretació d’Andrés Corchero, Pep Ramis, Maria Muñoz, Jordi Casanovas i Angels Margarit, entre d’altres.
> UnDosTresUnDos (extracte), d’Albert Quesada i Zoltán Vakulya (Catalunya-Hongria). Un parell de fantàstics ballarins utilitzen els seus cossos i les seves veus per preguntar-se què és el flamenc i com funciona aquest llenguatge no escrit (música i dansa alhora) per crear una comunicació intensa i immediata. Aquesta no és una peça de flamenc.
> Fragments de la fi del món, de loscorderos.sc + MissQ (Catalunya). Algú té alguna cosa a dir? Algú ha de dir què hem de dir? Però no només dir per dir: dir alguna cosa gran, alguna cosa grossa. (silenci). Ridículs deixebles, voleu l’apocalipsi? Ho tindreu now. Perdeu-vos tranquils. En el caos no hi ha desordre.
> Dues històries curtes sobre l’èpica del ridícul, d’Enric Ases (Catalunya). Un fragment del seu últim espectacle en solitari, Trajectes llargs per a embarcacions petites, una reflexió tragicòmica sobre la dificultat de sobreviure en aquest món amb un mínim de coherència.
> Nunca se sabe, de Quiteria Muñoz (València). Cantant de formació clàssica que utilitza la seva veu per desaprendre tots els clixés propis d’una soprano apresos en un Conservatori. Desde Monteverdi a Arvo Pärt, passant per Debussy. No se sap mai.
> Nova Era, d’El Niño de Elche (Sevilla). Cantaor versàtil, compromès a fons amb els seus ideals socials i amb una gran capacitat per associar llenguatges, ens oferirà un concert a l’Era del Mas Espolla.
> The brides are coming tour, de Balkan Paradise Orchestra (Catalunya). Vuit instrumentistes de vent metall, vent fusta i percussió decideixen endinsar-se en la música tradicional gitana dels Balcans, aportant frescor i alegria al gènere en un format inusual i trencador.
> Shhhht!, de Taxeks (Catalunya). Grup de catorze joves percussionistes de Celrà que combinen en les seves propostes la música i el moviment amb una increïble energia i precisió.
> Núria Font (Catalunya), en la seva col·laboració habitual com a comissària ens presenta dos curtmetratges de dansa seleccionats del programa internacional del Festival IDN 2015: Off Ground (Boudewijn Koole i Jakop Ahlbom) i You Will Fall Again (Alex Pachón)
A més, Paella valenciana i Festa, amb DJ Bandida i BarContext fins a la matinada.
Imprescindible reservar AQUÍ
Més info i compra d’entrades AQUÍ
Programa realitzat amb la col·laboració de: l’Ajuntament de Celrà, Punt de Fuga, Fromzero, Nu2’s, CaféContext, Adrià Miserachs, Carles Comes, El Molí Nou de Calabuig, Leo Castro, Mamen Juan-Torres, Jordi Tarrida, Jordi Bover, Joan Mercader, Neus Villà, Eduard Teixidor, Inés Muñoz i tots els voluntaris.