Un festival sostenible
Introducció
En la línia d’estar sempre connectats amb els temps i les problemàtiques actuals, des de Temporada Alta estem treballant per ser un festival cada vegada més sostenible, sumant-nos a la lluita contra l’impacte mediambiental.
Per això, hem començat a prendre algunes mesures amb la voluntat de reduir els residus que Temporada Alta genera de manera directa o indirecta, així com fomentar la inclusió social i influir en els hàbits de consum a través de petits canvis i iniciatives.
Reducció de consum
Per començar, hem pres algunes mesures a les nostres oficines, com instal·lar difusors a les aixetes que estalvien un 40% d’aigua o limitar les descàrregues als lavabos per estalviar 20 litres diaris. També hem substituït els llums de treball tant de les oficines com del Teatre de Salt per leds, amb els quals s’estalvia entre un 60 i un 65% d’energia.
A més, per estalviar energia els equips electrònics s’apaguen quan no estan en ús i s’utilitzen equips i dispositius de baix consum per ajudar a reduir el consum d’energia.
Reducció de residus
D’altra banda, des del 2020, hem reduït el nombre d’exemplars de la revista del festival de 45.000 a 15.000. També hem adaptat els programes de mà perquè, en la seva totalitat, només existeixin en la seva versió digital. D’altra banda, hem pres mesures per reduir els procediments burocràtics que requereixen l’ús de paper. Per exemple, hem eliminat les nòmines impreses, i ara estan disponibles només en format digital. De la mateixa manera, estem utilitzant més àmpliament els recursos digitals a les nostres oficines. Quan és indispensable imprimir, es fa majoritàriament utilitzant paper reciclat. Totes les impressores han estat reconfigurades perquè les operacions siguin, per defecte, d’eficiència ecològica. I els tòners emprats són reciclables. Finalment, per gestionar correctament els residus, s’ha minimitzat l’ús del plàstic d’un sol ús a partir de la instal·lació de fonts d’aigua en els equipaments gestionats directament pel festival. En aquests espais, també s’han col·locat contenidors de classificació de residus amb l’objectiu d’afavorir la recollida selectiva de materials.
Proximitat i política d’hospitalitat
Una de les característiques de Temporada Alta ha estat sempre la utilització d’espais de proximitat (Girona i Salt) per evitar desplaçaments de la gran part del nostre públic. Darrerament, a més, hem augmentat el número de subseus, apropant espectacles d’èxit a altres territoris de la província. També comptem amb proveïdors de proximitat i una política d’hospitalitat amb les companyies on es controla que no malbaratin productes o generis residus innecessaris.
Coneix l’equip català!
L’organització del projecte ha seleccionat vuit artistes d’entre 19 i 23 anys de Girona i d’altres punts de Catalunya, després de la celebració de les audicions, que tindran l’oportunitat d’actuar tant a Temporada Alta com a diferents escenaris europeus. Andrea Rubio, Anna Gisper, David Maestre, Eva Pascual, Iby (Irene) Baeza, Joel Claros, Mònica Pallàs i Nyeleti Tomás, escollits d’entre una seixantena de candidats, són els participants catalans del projecte People Power Partnership. Enhorabona!
Gira 2022-2023
El grup farà residència durant el mes d’agost a Friburg de Brisgòvia (Alemanya), a les instal·lacions de Pan.Optikum. Allà, els pròxims 9 i 10 de setembre estrenaran el seu nou espectacle, acompanyats dels joves provinents de Portugal, Dinamarca i Lituània. Després, a partir del mes d’octubre, començaran una gira per Europa que els durà a les ciutats dels membres de l’equip. Començaran a Alytus (Lituània) el pròxim 1 d’octubre. A Girona tornaran el mes d’octubre de l’any que ve, en el marc de Temporada Alta 2023.