Professionals de les arts escèniques

Setmana de Programadors

La Setmana de Programadors té lloc en ple Festival. Es tracta d’uns dies de concentració de propostes escèniques i d’afluència de professionals del sector. Ens solen visitar prop d’un centenar de professionals d’arreu del món de perfils diversos (dramatúrgia, interpretació, programació, direcció, gestió, traducció, escenografia…).
Aquest és un bon exemple del grau d’internacionalització de Temporada Alta. Afavorim la presència de professionals i agents internacionals per donar a conèixer la realitat escènica de casa nostra i generar futures col·laboracions internacionals.
Durant la Setmana de Programadors oferim al públic i professionals una mostra d’artistes i companyies de fora de Catalunya, però el gran gruix de la programació està sempre format per artistes del país.
Presentem un repertori de propostes de companyies catalanes a programadors d’arreu del món per teixir xarxes i facilitar la seva projecció i consolidació en el mercat internacional. Volem fomentar l’intercanvi de projectes, la producció i circulació d’espectacles, i la complicitat entre institucions, artistes i professionals internacionals.

Pyrenart

Pyrenart és un projecte de cooperació territorial Interreg / POCTEFA de la Unió Europea, una iniciativa que treballa per teixir aliances i reforçar el potencial econòmic del sector de les arts escèniques a ambdues bandes del Pirineu.
El projecte té dues línies de treball bàsiques: la formació d’agents culturals i la creació d’estructures per a la creació, exhibició i difusió de projectes artístics. Els objectius principals són impulsar les coproduccions internacionals, formar agents culturals i consolidar un circuit per a la difusió d’espectacles.
Pyrenart contempla la creació d’espais de trobada entre programadors i artistes, una conjuntura que de ben segur acabarà convertint la Setmana de Programadors en una activitat estratègica dins l’estructura d’aquest nou projecte transfronterer.
Amb la participació a Pyrenart apostem amb força per la coproducció internacional, la difusió d’espectacles, la creació d’ocupació i la mobilitat dels professionals de les arts escèniques.

Uncanny Valley © Rimini ProtokollTemporada Alta en gira

Com a motor de creació ens involucrem cada any en una vintena de produccions i coproduccions nacionals i internacionals, tot i que també recolzem col·laboracions entre artistes i companyies nacionals i internacionals. Arran d’aquesta vocació ens hem consolidat com un dels pols de suport a la creació escènica del país. En aquest apartat podreu fer el seguiment dels espectacles que hem produït o coproduït: funcions posteriors al Festival, calendari d’actuacions, informació suplementària…

Premi Quim Masó

El Premi Quim Masó de Producció Teatral va néixer l’any 2006 com un guardó en memòria de l’actor, director i productor de teatre Quim Masó, un dels fundadors de la companyia El Talleret de Salt, el Grup Proscenium, la Llibreria 22 i BitòDe periodicitat anual, el Premi és un impuls a la producció i exhibició de muntatges teatrals en català que combinin professionalitat, qualitat i creativitat. El convoquen la Fundació La Ciutat Invisible i la Comissió Organtizadora del Premi Quim Masó, i podeu consultar-ne més informació al següent enllaç

 

 

Premsa

El departament de premsa de Temporada Alta vetlla sempre pels interessos dels periodistes i la qualitat de la informació. Durant el Festival convidem a periodistes especialitzats a la Setmana de Programadors i oferim passes gràfics pels mitjans. També tenim sales de premsa i espais habilitats per poder gravar i treballar confortablement. A banda d’això, posem a la vostra disposició un servei de premsa amb persones de contacte i una secció amb notes de premsa, dossiers generalistes, material gràfic, infografia i més fonts d’informació.

Traductors

Reservem un espai per a aquelles activitats relacionades amb els textos dramàtics i la seva traducció: tallers, xerrades, trobades… Volem posar en contacte el món de les arts escèniques i els professionals de la traducció, intervenir en la dinamització de relacions fructíferes entre aquests dos sectors.

Notícies

Avancem alguns noms internacionals de TA19: Dada Masilo, Tolcachir, Jatahy…

A l’espera que el proper dilluns 2 de setembre es faci pública la programació completa del Festival, t’avancem els primers espectacles de la programació internacional que presenta alguns noms inèdits fins ara a Temporada Alta, com la coreògrafa sud-africana Dada Masilo, directora de la companyia The Dance Factory. Al festival hi portarà la presentació a

Jordi Colomer és l’autor del cartell de l’edició d’enguany

L’artista plàstic i visual Jordi Colomer (Barcelona 1962) és l’autor del cartell de Temporada Alta 2019. La peça és una fotografia en blanc i negre on hi apareixen dos actors (Laura Weissmahr i Guillem Barbosa) com si fossin dos gegants damunt reproduccions d’edificis, característics en l’obra de Colomer. L’artista, molt vinculat a l’àmbit de la

Tota la programació es farà pública el 2 de setembre

Ja hi ha dates confirmades de les properes cites amb Temporada Alta. El Festival anunciarà la programació completa el dilluns 2 de setembre. Es podrà seguir la Roda de Premsa en streaming a través del web del Festival i en col.laboració amb TV Girona, a partir de les 11h. També s’avançaran els grans noms de