Professionals de les arts escèniques

Setmana de Programadors

La Setmana de Programadors té lloc en ple Festival. Es tracta d’uns dies de concentració de propostes escèniques i d’afluència de professionals del sector. Ens solen visitar prop d’un centenar de professionals d’arreu del món de perfils diversos (dramatúrgia, interpretació, programació, direcció, gestió, traducció, escenografia…).
Aquest és un bon exemple del grau d’internacionalització de Temporada Alta. Afavorim la presència de professionals i agents internacionals per donar a conèixer la realitat escènica de casa nostra i generar futures col·laboracions internacionals.
Durant la Setmana de Programadors oferim al públic i professionals una mostra d’artistes i companyies de fora de Catalunya, però el gran gruix de la programació està sempre format per artistes del país.
Presentem un repertori de propostes de companyies catalanes a programadors d’arreu del món per teixir xarxes i facilitar la seva projecció i consolidació en el mercat internacional. Volem fomentar l’intercanvi de projectes, la producció i circulació d’espectacles, i la complicitat entre institucions, artistes i professionals internacionals.

Pyrenart

Pyrenart és un projecte de cooperació territorial Interreg / POCTEFA de la Unió Europea, una iniciativa que treballa per teixir aliances i reforçar el potencial econòmic del sector de les arts escèniques a ambdues bandes del Pirineu.
El projecte té dues línies de treball bàsiques: la formació d’agents culturals i la creació d’estructures per a la creació, exhibició i difusió de projectes artístics. Els objectius principals són impulsar les coproduccions internacionals, formar agents culturals i consolidar un circuit per a la difusió d’espectacles.
Pyrenart contempla la creació d’espais de trobada entre programadors i artistes, una conjuntura que de ben segur acabarà convertint la Setmana de Programadors en una activitat estratègica dins l’estructura d’aquest nou projecte transfronterer.
Amb la participació a Pyrenart apostem amb força per la coproducció internacional, la difusió d’espectacles, la creació d’ocupació i la mobilitat dels professionals de les arts escèniques.

Uncanny Valley © Rimini ProtokollTemporada Alta en gira

Com a motor de creació ens involucrem cada any en una vintena de produccions i coproduccions nacionals i internacionals, tot i que també recolzem col·laboracions entre artistes i companyies nacionals i internacionals. Arran d’aquesta vocació ens hem consolidat com un dels pols de suport a la creació escènica del país. En aquest apartat podreu fer el seguiment dels espectacles que hem produït o coproduït: funcions posteriors al Festival, calendari d’actuacions, informació suplementària…

Premi Quim Masó

El Premi Quim Masó de Producció Teatral va néixer l’any 2006 com un guardó en memòria de l’actor, director i productor de teatre Quim Masó, un dels fundadors de la companyia El Talleret de Salt, el Grup Proscenium, la Llibreria 22 i BitòDe periodicitat anual, el Premi és un impuls a la producció i exhibició de muntatges teatrals en català que combinin professionalitat, qualitat i creativitat. El convoquen la Fundació La Ciutat Invisible i la Comissió Organtizadora del Premi Quim Masó, i podeu consultar-ne més informació al següent enllaç

 

 

Premsa

El departament de premsa de Temporada Alta vetlla sempre pels interessos dels periodistes i la qualitat de la informació. Durant el Festival convidem a periodistes especialitzats a la Setmana de Programadors i oferim passes gràfics pels mitjans. També tenim sales de premsa i espais habilitats per poder gravar i treballar confortablement. A banda d’això, posem a la vostra disposició un servei de premsa amb persones de contacte i una secció amb notes de premsa, dossiers generalistes, material gràfic, infografia i més fonts d’informació.

Traductors

Reservem un espai per a aquelles activitats relacionades amb els textos dramàtics i la seva traducció: tallers, xerrades, trobades… Volem posar en contacte el món de les arts escèniques i els professionals de la traducció, intervenir en la dinamització de relacions fructíferes entre aquests dos sectors.

Notícies

Temporada Alta segueix en gira

Temporada Alta va més enllà de Temporada Alta: segueix en gira durant tot l’any i travessa fronteres. Després del pas pel festival, hi ha una sèrie d’espectacles que tenen gires nacionals i internacionals previstes o temporades en algun teatre. És el cas d’Aquest país no descobert que no deixa tornar de les seves fronteres cap

El Premi BBVA de teatre publica els finalistes de l’edició 2020

El 20è premi BBVA de teatre ha fet públics els espectacles finalistes del concurs. Són La revelació, una producció de Teatro de Cerca, La Rueda i el Festival Grec, escrita i dirigidia per Jorge-Yamam Serrano; Vaig ser pròsper, de Projecte Ingenu i direcció de Marc Chornet; Sólo creo en el fuego de la companyia Los

Col·lecciona els programes de mà dels espectacles

Un any més, des de  Temporada Alta et proposem fer un recull dels espectacles que has vist al Festival. Pots enquadernar-los i tindràs un record del que has vist de l’edició que ara acaba. Els programes de mà s’han dissenyat perquè puguis enquadernar-los: amb una numeració correlativa i unes marques perquè els perforis i els guardis

Un públic total de 61.605 persones amb un 89,21% d’ocupació als espectacles de sala

Tanquem la 28ena edició del Festival, que ha presentat 95 propostes, amb un balanç positiu pel que fa als espectadors i ocupació. Temporada Alta es reafirma com un dels grans expositors de les arts escèniques tant al país com a nivell internacional. Des de fa anys apostem per programar grans noms internacionals (enguany 27 propostes – 7 més