Els escenaris del Festival d’enguany han rebut un total de 52.753 espectadors, superant en 5.025 els 47.728 que els van visitar en l’edició de l’any anterior cosa que representa un increment del 10’5% d’assistents. L’ocupació total s’ha enfilat fins el 90’5% en les 94 propostes que s’han presentat, i més de la meitat d’aquestes, 48, eren estrenes o bé absolutes, o bé a Catalunya o a l’Estat espanyol.
Aquest augment de l’assistència ha vingut acompanyat de la consolidació del vessant internacional del Festival: s’hi ha presentat 25 propostes de 16 països diferents. Entre els grans noms de l’escena internacional ens han visitat Alain Platel, Romeo Castellucci, Oskaras Korsunovas, Guy Cassiers, Christiane Jatahy, Mariano Pensotti, Los Colochos o la companyia 1927, entre d’altres.
Un altre bon exemple del nivell d’internacionalització del Festival és la Setmana de programadors. Es tracta de la setena edició d’aquest punt de trobada entre la creació artística internacional i catalana, que enguany ha reunit 85 creadors de 12 països diferents. Continuant amb aquesta vocació de pont entre l’escena artística forana i la de casa nostra, es presenta Temporada Alta a l’Amèrica Llatina, un trampolí per a què els artistes del país puguin donar a conèixer el seu talent a l’altra banda de l’Atlàntic.
En l’edició d’enguany el Festival també ha consolidat la seva aposta per la creació, participant en la producció de 26 propostes artístiques. Aquesta tardor s’han pogut veure grans noms del país com Lluís Homar, Pau Miró, Àlex Rigola, Mal Pelo, Sol Picó, Lali Ayguadé o Alícia Gorina gràcies a produccions o coproduccions de Temporada Alta. El Festival continua teixint aliances amb grans institucions del país -el Teatre Nacional de Catalunya, el Teatre Lliure, la Sala Beckett o el Mercat de les Flors– i internacionals –Théâtre de la Ville de París, Agora de le Danse de Montreal, Festival Bolzano Danza o el Mucem de Marsella– per poder oferir una creació pròpia de qualitat.
Temporada Alta mira cap al futur i presenta algunes propostes que determinaran les properes edicions, com la participació del Festival al projecte europeu Interreg 2018-2020 o el seu projecte social i educatiu, línia que s’ha començat a treballar enguany amb el programa A TEMPO, Arts i Formació, un projecte de la Fundació de la Ciutat Invisible amb la col·laboració de la Fundació Banc Sabadell que en el seu any de naixement hi ha participat 3.690 estudiants, 182 docents i 70 artistes professionals.