Temporada Alta torna aquesta tardor mantenint l’aposta per produir propostes escèniques pròpies i per coproduir espectacles amb companyies, equipaments i productores internacionals i del país. El festival presenta, enguany, 16 espectacles que conformen una part important de la programació que es donarà a conèixer a finals d’agost. Del total d’aquests espectacles produïts i coproduïts, 8 seran estrenes absolutes i 4 seran estrenes a l’Estat espanyol. D’altra banda, 6 del total de les coproduccions són espectacles internacionals, 2 d’ells, projectes de col·laboració entre artistes internacionals i catalans.
El festival s’encarregarà de la producció executiva de Gola, el nou espectacle de creació d’Oriol Pla. A més, Lucia del Greco, per primera vegada al festival, adaptarà i dirigirà Pura passió, una estrena absoluta protagonitzada únicament per Cristina Plazas que adapta la novel·la de la premi Nobel francesa Annie Ernaux. També cal destacar els nous espectacles de Jordi Casanovas, que estrena una història de terror construïda a partir de les narracions orals més enigmàtiques de les comarques gironines (Allà lluny hi ha una caseta), de cabosanroque, que presentarà el seu nou espectacle de creació per títol El castor que plorava, d’Aina Tur, amb el projecte guanyador del XVII Premi Quim Masó (Sis hectàrees d’oliveres) o Llàtzer Garcia, que adapta al format monòleg un relat de Herman Melville (Bartleby), a més dels nous espectacles de Les impuxibles per primera vegada amb Pablo Messíez (Caramel), José y sus Hermanas (Morir lo hace todo el mundo) i Cascai Teatre (L’orquestra impossible).
L’edició organitza, juntament amb el Museu del Cinema, una projecció de la pel·lícula La Passion de Jeanne d’Arc (1928), de Carl Theodor Dreyer a l’interior de la Catedral de Girona, amb música en directe interpretada per l’organista Juan de la Rubia. També, un any més, el festival produeix el Torneig de Dramatúrgia Catalana, que celebrarà la seva catorzena edició. Finalment, es coproduirà un espectacle dirigit per a públic familiar: Dues ales, de Farrés Brothers & Cia, que adapta el llibre d’il·lustracions de Cristina Bellemo.
En la línia de col·laboració internacional, presentem Un sublime error, un espectacle que dirigirà Jan Lauwers (Needcompany) i protagonitzarà l’actor Gonzalo Cunill, en una coproducció del festival amb Needcompany i el Heartbreak Hotel d’Àlex Rigola.
Per últim, presentarem el projecte internacional Paisatges compartits (Shared Landscapes), l’estrena en exclusiva a l’Estat espanyol de Bérénice, l’espectacle de Romeo Castellucci protagonitzat per Isabelle Huppert i Totentanz – Morgen ist die Frage, el nou espectacle de La Veronal. La peça dirigida per Marcos Morau s’inspira en el concepte històric i cultural de la dansa de la mort i es representarà en un espai no convencional encara per determinar.