El pròxim dimecres 7 d’abril, a les 18 hores, tindrà lloc la tercera jornada de l’itinerari de formació per a docents i artistes educadors en format online. Sota el nom d’Aprendre a relacionar-nos amb consciència ecològica, tractarem la importància de treballar l’educació ecològica en clau feminista a les aules a través de l’art i la cultura. L’activista ecofeminista Yayo Herrero obrirà la jornada amb una ponència sobre els principis bàsics de l’ecofeminisme, un corrent de pensament que equipara i relaciona la subordinació de la dona en la societat patriarcal amb la crisi ecològica a conseqüència del capitalisme i que posa de manifest la idea que som éssers interdependents que necessitem de la naturalesa.
A continuació, comprendrem un segon eix en què debatrem amb Yayo Herrero, l’artista visual i professora Olga Olivera i la directora de l’Institut Salvador Sunyer i Aimeric, Pilar Figueras, sobre com treballar l’ecodependència i la interdependència a les escoles, més enllà de pràctiques ambientals que s’han treballat tradicionalment a les aules com el reciclatge. Les ponents compartiran exemples pràctics de com repensar els espais dels centres educatius per trencar amb la jerarquia i restablir el vincle amb la naturalesa.
El webinar està dirigit al públic general, especialment a docents i artistes-educadors. A més, aquesta tercera jornada permetrà una interacció entre públic i ponents molt més continuada i directa gràcies a la incorporació d’algunes eines digitals. També, al final del col·loqui, obrirem un espai de debat entre el públic participant i les ponents. Les inscripcions són gratuïtes i poden fer-se en aquest enllaç.
Per a més informació, pots consultar el programa de l’itinerari de formació Arts per educar en la incertesa, que organitzem des d’A Tempo – Arts i Formació —el projecte educatiu de la Fundació La Ciutat Invisible i Temporada Alta, que compta amb el suport de la Fundació Banc Sabadell— juntament amb l’associació ConArte Internacional.