Aquesta tardor, tornem amb una nova edició de Temporada Alta mantenint l’aposta per produir propostes escèniques pròpies i per coproduir espectacles amb companyies, equipaments i productores internacionals i del país. El festival presenta, enguany, 17 espectacles que conformen una part important de la programació, la qual es donarà a conèixer a finals d’agost. Del total d’aquests espectacles produïts i coproduïts, 13 seran estrenes (11 absolutes, una a l’Estat espanyol i una a Catalunya).
Ai! La misèria ens farà feliços, un text escrit i dirigit per l’uruguaià Gabriel Calderón que disposa d’un equip tècnic i artístic català, serà la proposta d’enguany que segueix la fórmula que el festival ha utilitzat amb èxit en nombroses ocasions, amb títols com Història d’un senglar (o alguna cosa de Ricard), L’oncle Vània, amb Oskaras Koršunovas o Davant la jubilació, amb Krystian Lupa, entre d’altres. En aquest cas, el muntatge és una producció de Temporada Alta en coproducció amb el Teatre Lliure i compta amb un repartiment destacat format per Pere Arquillué, Joan Carreras, Daniela Brown i Laura Conejero. L’obra és una reflexió plena d’humor sobre la intel·ligència artificial i el seu impacte en les nostres vides, amb ecos de La vida es sueño i El gran teatro del mundo, de Calderón de la Barca. Seguint aquesta línia de creacions pròpies del festival, tornarà el Torneig de Dramatúrgia Catalana que ja arriba a la seva XV edició.
En el grup de coproduccions amb participació de festival, destaquen dues que són estrenes de factura internacional: Seppuku. El funeral de Mishima, la nova producció d’Angélica Liddell, que s’estrenarà de manera absoluta a Temporada Alta i que explora la idea del suïcidi ritual i Inhala Delirium Exhala, de Miet Warlop, artista de referència dins l’avantguarda europea i un dels grans noms de l’escena contemporània que actuarà per primera vegada al festival.
També participem en la producció d’espectacles del país com Foc, la nova proposta de Bàrbara Mestanza, Nosaltres els sense nom, el darrer espectacle de Mos Maiorum, Abecedari, de Moukhles & Sentís, les dues peces La Majordoma i El monstre, de Josep Maria Miró, i els espectacles de dansa Cèl.lula#6 NOVA CREACIÓ, de Roser López Espinosa i We: nosaltres i el temps, de Mal Pelo, a més d’Els darrers sis dies, de Marta Barceló, Lumiero, de La Menuda, i Nauta, de Cor de Teatre.
Completant la programació de produccions i coproduccions, torna un clàssic del festival, Llibràlegs, un cicle de lectures que porten el teatre a les biblioteques, així com la col·laboració amb el Festival Clàssics que aquest any presentarà dues lectures dramatitzades: De Profundis, d’Oscar Wilde, amb David Verdaguer, i un recull de textos dels Diaris d’Anaïs Nin, interpretats per Elisabet Casanovas.