Aquest juliol organitzem «Arts per desenvolupar una educació sostenible», la vuitena edició del seminari d’arts i formació que té lloc cada estiu a Girona. Aquest any, l’edició estarà principalment enfocada a explorar, a través de les arts, les possibilitats que ofereix l’entorn que habitem per aprendre’n i dissenyar espais d’aprenentatge saludables i adaptables al món en què vivim.
El seminari es desenvoluparà del 8 al 10 de juliol al Centre Cultural La Mercè (Girona), compta amb 100 places disponibles i s’organitza en grups de treball de màxim 25 persones. La formació inclou principalment tres tallers artístics multidisciplinars: amb l’artista visual Ona Trepat Rubiola, experimentarem amb els llenguatges artesanals i realitzarem exercicis escultòrics;la companyia Hand Made Theatre ens proposarà en el seu taller connectar l’artivisme amb la justícia ambiental mitjançant la creació escènica i, finalment, l’Associació Cultural Esplai de Circ impartirà un taller de circ i moviment per treballar dinàmiques de grup.
A més, en la línia de l’edició anterior, hi haurà espais compartits entre totes les persones inscrites on abordarem temàtiques d’actualitat relacionades amb el contingut dels tallers. Aquest any, ens acompanyaran la ballarina i coreògrafa Laura Alcalà, que presentarà el projecte Nilak (Premi Nacional de Cultura 2024) i dinamitzarà un taller de dansa; l’Albert Massip i Pinatella i l’Àlex Carrera i Llinàs el projecte Càntut, amb qui reflexionarem sobre preservar el nostre patrimoni oral i la investigadora Nevelina Pachova (Centre Europeu de la Universitat Australiana RMIT), amb qui parlarem del concepte regeneració a les escoles. També, com ja és habitual en les nostres formacions, hi haurà sessions de treball dinamitzades per mediadores culturals, que guiaran les persones inscrites a pensar estratègies per traslladar els aprenentatges dels tallers d’acord amb el seu perfil professional. En concret, comptarem amb l’artista escènica Àngela Peris, la mediadora cultural de ConArte Internacional Marcela Otárola, l’investigador i creador Jorge Horno i la docent Natàlia Nadal.
El seminari consta d’un total de 30 hores reconegudes pel Departament d’Educació. Prèviament a la formació específica, inaugurarem el seminari en una jornada especial al CaixaForum de Girona, que estarà oberta a tota la ciutadania i tindrà lloc el dimecres 3 de juliol. Lucía Vázquez, historiadora de l’art i consultora en Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i Agenda 2030, serà l’encarregada de donar el tret de sortida i reflexionar amb el públic sobre el poder de l’art i l’educació per transformar el món en què vivim.
Aquest seminari compta amb el suport principal de la Diputació de Girona, a més de la col·laboració de ConArte Internacional i s’emmarca dins del projecte Univers’Art de la Fundació La Ciutat Invisible. Per a més informació i inscripcions, podeu consultar el programa aquí.