Si tens una companyia o una productora de teatre, això t’interessa: aquest dilluns s’ha obert la convocatòria del XVI Premi Quim Masó a projectes de producció teatral en català. S’hi poden presentar projectes d’escenificació de textos originals que no hagin estat estrenats, ja estiguin escrits originalment en llengua catalana o es tracti de traduccions o adaptacions de textos escrits en una altra llengua. Les companyies i les productores que vulguin participar a la convocatòria tenen temps fins al 18 de juliol de 2022. Aquí es poden consultar les bases.
El premi, que convoquen i organitzen la Fundació La Ciutat Invisible i la Comissió Organitzadora del Premi Quim Masó, té prevista una dotació econòmica de 20.000 € en concepte de producció, així com l’estrena del projecte guanyador a Temporada Alta 2023. Després de les col·laboracions històriques del premi amb el Grec Festival de Barcelona i el Teatre Nacional de Catalunya, en aquesta edició el premi ha hagut de reinventar-se i es troba en un any de transició mentre es treballa per trobar una nova col·laboració que permeti ampliar tant l’exhibició de la proposta premiada com la dotació econòmica.
De periodicitat anual, el Premi Quim Masó enguany arriba a la setzena edició i anteriorment ha reconegut projectes de companyies com La Calòrica i autors com Lluïsa Cunillé, Josep Maria Miró i Albert Arribas, entre d’altres. Es tracta d’un premi d’impuls a la producció i exhibició de muntatges teatrals en català de textos que combinin professionalitat, qualitat i creativitat. Va néixer l’any 2006 com un guardó en memòria de l’actor, director i productor de teatre Quim Masó, un dels fundadors de la companyia El Talleret de Salt, el Grup Proscenium, la Llibreria 22 i Bitò.
El projecte guanyador es donarà a conèixer en un acte públic durant la tardor de 2022, en el marc de Temporada Alta. Al festival s’hi estrenarà el projecte guanyador de l’any passat: Bonobo, de Josep Julien.