És moment de reinventar-nos per mantenir el compromís amb la cultura, la creació i el públic, per això hem decidit incorporar una línia de programació a distància més enllà de la programació presencial habitual. Aquesta nova modalitat arrenca amb una cinquantena de propostes no presencials de diferents gèneres, 22 de les quals internacionals, i els continguts s’aniran actualitzant de manera regular durant el festival. Què hi trobaràs?
—Nous formats: una aposta per l’experimentació en la creació i l’exhibició
El tancament dels teatres ha conduït els creadors a repensar la idea d’espectacle teatral i a buscar alternatives vàlides per als nous temps: n’hi ha que juguen amb la connexió entre el teatre i el cinema, altres que busquen la interacció amb el públic a través de Zoom, passant per aquells que experimenten amb el format podcast i, fins i tot, amb les trucades telefòniques. Hi trobem sis estrenes i quatre comproduccions del festival, entre les quals hi ha l’Audioguia per a supermercats en temps de pandèmia, de CaboSanRoque; el projecte audiovisual En mis manos, dirigit per Taida Martínez i David Selvas; La casi first blind date, de Francesc Cuéllar; i Jo vaig tenir un Cayenne, una obra audiovisual de Ramon Madaula. També hi trobem la proposta familiar Prometheus (Agrupación Señor Serrano), Compartir ubicació (Cristina Clemente i Marc Angelet), Complete Works: Table Top Shakespeare: At Home (Forced Entertainment), El público (Mariano Pensotti) i Poeta de guàrdia (Maria Cabrera, Andreu Gomila, Josep Pedrals i Martí Sales).
—Espai Zoom: buscant la proximitat amb els intèrprets
Propostes creades expressament per veure en directe des de casa a través de Zoom i pensades per a un públic reduït. Hi trobem les propostes de Jordi Oriol (La caiguda de l’H), Anna Alarcón (Psicosis de las 4.48), Ivan Benet (Informe per a una Acadèmia), Lluís Soler (Sofregit poètic) i Irene Escolar (Leyendo Lorca).
—Emissions en directe: espectacles presencials en streaming
Alguns dels espectacles més emblemàtics de la programació presencial del festival també poden seguir-se en directe des de casa. És el cas de l’espectacle inaugural Bouvetøya i de les diferents sessions del Torneig de Dramatúrgia. Aquest format en streaming podria ampliar-se en cas que les mesures derivades de la Covid-19 impedissin la representació d’algunes obres en format presencial.
—En catàleg: la possibilitat de recuperar grans espectacles
Presentem una selecció de grans obres de teatre nacionals i internacionals que han marcat els darrers temps: un catàleg de filmacions en versió original de muntatges teatrals de directors com ara Romeo Castellucci, Alain Platel, Angélica Liddell, Guy Cassiers, Àlex Rigola i Christiane Jatahy, entre d’altres. Hem posat en marxa un sistema de subscripció al catàleg complet i la recaptació obtinguda anirà destinada a l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) per a projectes que contribueixin a pal·liar els efectes de la Covid-19.
—Càpsules: peces breus obertes a tothom
Píndoles d’arts escèniques pensades per als amants del teatre amb poc temps. Inclou els projectes #AntivirusTA i Teatre en 3 minuts, impulsat per l’Institut Ramon Llull, així com un curtmetratge de Gabriel Calderón.
—Audiovisual TA: entre el teatre i el cinema
El diàleg entre el teatre i el cinema ha estat una de les apostes de Temporada Alta i, ara que ens acostem al 30è aniversari, hem volgut agrupar totes les obres generades durant aquests anys —i en alguns casos premiades— per compartir-les gratuïtament. Hi trobem els espots anuals de presentació del festival, els films que formen part del projecte The One Project, la pel·lícula Migranland i també el documental produït externament Temporada Alta: l’èxit de l’efímer.
Es tracta del primer pas d’un tipus de programació pensat perquè tingui continuïtat en les properes edicions. Les entrades es posen a la venda aquest dilluns 28 de setembre a les 13 h, amb l’excepció de la subscripció al catàleg, que es podrà comprar a partir del 7 d’octubre. Trobaràs més informació a la secció del web dedicada a la Programació a distància.