Temporada Alta se suma al projecte europeu de danses urbanes People Power Partnership, una proposta de professionalització i internacionalització de joves artistes en la qual hi participen catorze institucions culturals i educatives d’onze països diferents. L’organització del projecte ha seleccionat vuit artistes d’entre 19 i 23 anys de Girona i d’altres punts de Catalunya, després de la celebració de les audicions durant el darrer cap de setmana, que tindran l’oportunitat d’actuar tant a Temporada Alta com a diferents escenaris d’Europa amb tres espectacles. Andrea Rubio, Anna Gisper, David Maestre, Eva Pascual, Iby (Irene) Baeza, Joel Claros, Mònica Pallàs i Nyeleti Tomás, escollits d’entre una seixantena de candidats, formaran part d’un equip creatiu i professional amb més de cent joves.
Està previst que en el marc del projecte, que compta amb el suport del programa Europa Creativa de la Comissió Europea i que està liderat per la companyia alemanya Pan.Optikum, es desenvolupin quinze produccions site specific en espais públics entre 2021 i 2024, creades conjuntament per equips de ciutats i països diferents. Tot i que les dates poden canviar en funció de com avanci la situació sanitària global, l’equip format pels vuit artistes catalans participarà al projecte amb tres espectacles diferents. Aquest estiu, viatjarà a la ciutat de Praga i treballarà de manera col·laborativa en la creació d’un primer espectacle amb l’equip txec; a la tardor, serà l’equip letó de Riga qui vindrà a Girona per preparar un segon espectacle, que podrem veure a l’edició d’aquest any de Temporada Alta. Finalment, en una segona fase que tindrà lloc a partir del 2022, aquestes dues produccions i les produccions sorgides de les col·laboracions entre els altres equips, seran la base d’un espectacle més gran creat conjuntament amb els participants de Lisboa (Portugal), Alytus (Lituània) i Helsingor (Dinamarca). Tots els participants viatjaran com a mínim a quatre dels països que formen part del projecte i seran coautors dels espectacles, que es podran veure en diferents ciutats europees.
Les danses urbanes i l’espai públic són els eixos d’aquest projecte, que també integra en el seu concepte un espai virtual que permetrà endinsar-se en alguns elements de les produccions de manera digital a través d’una aplicació mòbil desenvolupada expressament per a l’ocasió. Al marge dels espectacles esmentats, durant el període 2021-2024, s’organitzaran paral·lelament seminaris, workshops i xerrades obertes.
A banda de Temporada Alta / Bitò, participen al projecte les següents institucions: Aktionstheater Pan.Optikum (Friburg, Alemanya), com a responsable del projecte, juntament amb Passage Festival (Helsingor, Dinamarca), Alytus miesto Teatras (Alytus, Lituània), Art Factory Loftas (Vilna, Lituània), Varazdin Tourist Board (Varazdin, Croàcia), Foundation Initium (Riga, Letònia), Magna Vitae (Lincolnshire, Regne Unit), Pädagogische Hochschule (Friburg, Alemanya), Teatrul National Radu Stanca Sibiu (Sibiu, Romania), Município de Loulé (Loulé, Portugal), Centre for choreographic Development SE.S.TA (Praga/Zdar, República Txeca), Camara Municipal de Lisboa (Lisboa, Portugal) i Fondazione Via Maestra (Venaria, Itàlia).
Seguirem explicant totes les novetats!