Si t’agraden les emocions fortes, les propostes experimentals, muntatges que van una mica més enllà del que estem acostumats a veure a sobre d’un escenari, a Temporada Alta també tenim un bon grapat d’espectacles per a tu. Incatalogables, irreverents, extravagants i originals, en aquest article et recomanem els 8 espectacles més trencadors que no t’hauries de perdre de Temporada Alta 2023.
1. Sexpiertos
L’Anna i el Nico estan atrapats en un ascensor i passaran de ser desconeguts a fer-se amics. Una comèdia de creixement personal que revela les vivències afectivosexuals d’un periodista amb paràlisi cerebral i una venedora de caramels, demostrant que tots tenim pors, somnis i il·lusions.
2. V7: el problema sigue en pie
El projecte V7 de Susana Barranco mostra, fent servir el diàleg entre un poeta i una prostituta, la tensió que comporta la censura i la autocensura com a idees de control del lliure pensament i de la lliure expressió. Diàleg que reflexiona sobre la violencia o el poder, acompanyat de textos i pel·lícules que han patit la censura.
3. Double Infinite. The Bluebird Call
Amb trenta-cinc anys de trajectòria —reconeguda a Avinyó aquest any amb la presentació d’Inventions—, Pep Ramis i María Muñoz (Mal Pelo) proposen ara un duet íntim, un viatge sensitiu a través dels dubtes sobre com es construeix la vida. El temps en escena és manipulable i dúctil. El cos i la paraula, també.
4. Sous les Violons, La Plage!
El Quartet de corda núm. 66 en sol major, op. 77 de Haydn, es converteix en un llenç per modificar l’harmonia, el ritme i el timbre a través de la catarsi. Una instal·lació interactiva amb l’objectiu de mostrar la destrucció com a forma de creació col·lectiva, en què cada nota alterada desafia les restriccions i explora nous territoris.
5. De l’amistat
En un joc de miralls i desdoblament identitari, Las Huecas proposen explorar la forma de la seva pròpia amistat a través d’un exercici d’autoficció que s’obre a les convencions escèniques, als codis del metateatre i, en última instància, al deliri. Aquesta és una peça còmica sobre els errors, les impossibilitats i la persistència de la pràctica amistosa, una proposta de caràcter vitalista que s’adscriu als versos que clausuren Humà, massa humà de Friederich Nietzsche.
Per commemorar els 25 anys del Museu del Cinema l’Il·lusionista Sergi Buka ens proposa un viatge a la recerca d’una imatge que el va captivar, una experiència visual que s’inicia a la foscor de les coves i que ens atraparà amb una sessió de llanterna màgica fins arriba a un món -el nostre- ja dominat per la imatge.
És una autoficció documental fascinada de l’actor Joan Sentís, a partir d’experiències reals d’aquells que van viure l’època de la contracultura llibertària dels anys 70 a Catalunya. D’aquells que van sobreviure com el Pau Riba o la Marisa Muñiz. D’aquells que no van poder com el Pau Malvido, Claudi Montañà, el Toni, l’antic amo del Nodi. I tants d’altres. Un projecte guanyador del primer premi del Laboratori Tisner Cotxeres Borrell i en residència a El Canal – Centre d’Arts Escèniques de Salt/Girona.
Autoficció i superheroïnes d’estètica anime. Berta Prieto i Lola Rosales escriuen i dirigeixen aquesta àcida proposta inspirada en l’univers de Les espies de veritat, una sèrie d’animació que va marcar tota una generació. A l’obra, les protagonistes han rebut la missió més important de la seva carrera: salvar el món i esbrinar per què els ocellets ja no riuen, els nens ja no canten i les flors ja no fan olor de primavera.