Dissabte passat vam participar a «La cooperació al centre», l’última jornada de l’itinerari de formació «Arts per educar en la incertesa» que va tenir lloc a la Factoria Cultural Coma Cros. La trobada va centrar-se en presentar experiències significatives que vinculen l’art i l’educació en el context actual, posar en valor la feina de diferents centres que ens han acompanyat al llarg de tota la formació online i dialogar, compartir experiències i intercanviar idees d’una manera més propera.
La jornada va començar amb una instal·lació ideada pel col·lectiu Nyam-Nyam, que ens va permetre acostar-nos a l’arqueologia dels projectes convidats. Durant l’esdeveniment, els assistents també van poder gaudir d’una mostra en directe de dos Planters, projecte de ConArte Internacional: l’orquestra de l’escola Gegant del Rec i el treball audiovisual de l’alumnat de l’Escola La Farga. Posteriorment, la trobada va comptar amb la presentació de tres experiències més que destacaven els nous rols dels professionals dels projectes d’educació artística, les dinàmiques intergeneracionals i les transfrontereres. Concretament, les Escoles Tàndem de la Fundació Catalunya La Pedrera en col·laboració amb la Fundació La Ciutat Invisible i Temporada Alta; l’experiència de cooperació europea Mind the Gap – MIGAP, presentada per l’Associació Navarra Nuevo Futuro i finançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del programa POCTEFA/INTERREG; i la Riborquestra, una orquestra comunitària i intergeneracional ubicada al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera del districte de Ciutat Vella de Barcelona.
La trobada ha estat organitzada des de l’associació ConArte Internacional en col·laboració amb el projecte A Tempo – Arts i Formació de la Fundació La Ciutat Invisible i Temporada Alta, que compta amb el suport de la Fundació Banc Sabadell. La jornada ens ha permès tancar l’espai de reflexió creat al llarg d’aquest curs per donar resposta a través de les arts i la cultura als reptes actuals de l’educació.