Després de més de 110 espectacles oferts a les aules d’escoles i instituts de Girona i Salt en el marc de Temporada Alta, el projecte A Tempo – Arts i Formació de la Fundació La Ciutat Invisible continua programant activitats més enllà del festival per enfortir els vincles entre l’àmbit artístic i l’educatiu.
Durant el segon trimestre del curs escolar, artistes que han participat a Temporada Alta compartiran la seva trajectòria amb estudiants de 4t d’ESO i Batxillerat, els quals podran conèixer de primera mà la seva feina de dramaturgs, intèrprets, músics, escenògrafs, entre altres. En aquesta ocasió, els centres educatius han pogut escollir la temàtica que es vol tractar en grup, entre les quals hi ha la lectura en veu alta, la interpretació d’un personatge, la direcció d’una escena a partir d’un text, el teatre documental, l’escriptura creativa, dansa i teatre físic, el so en escena, tècniques bàsiques de circ i tècniques d’escenografia. A més, en col·laboració amb el Consell Comarcal de la Selva, el projecte arribarà per primera vegada als municipis de Sils i Anglès durant el mes de desembre.
Paral·lelament, el projecte d’A Tempo – Arts i Formació segueix immers en el projecte d’Escoles Tàndem de la Fundació Catalunya La Pedrera, que, en aquest moment, es troba a la fase d’anàlisi desenvolupant el procés de diagnosi del centre i formació del professorat. Durant els propers mesos, es duran a terme més sessions de formació i treball específics, activitats amb alumnes i famílies i observacions del clima general del centre per generar propostes de canvi. També està previst començar a dissenyar una estratègia per connectar les tres escoles de Girona Est a través d’accions vinculades al teatre.
D’altra banda, dins del programa Crea el teu projecte, s’està donant suport artístic i pedagògic a projectes d’escoles i instituts en què artistes, docents i estudiants treballen conjuntament. Actualment, s’està començant a col·laborar en un parell de projectes amb dos centres de Salt. L’Escola El Pla està desenvolupant El Pla Actua, un projecte que gira entorn el cos com a mitjà d’expressió i que té previst realitzar-se durant dos cursos escolars. Enguany, s’està introduint la pedagogia de la dansa a les aules i creant petites composicions de la mà del col·lectiu Us Back In Town, format per l’Emma Riba i la Laura Alcalà. Durant el segon curs, es preveu la creació i escenificació d’un espectacle amb alumnat de Primària.
En una altre centre, a l’Escola Pia, s’està treballant en un projecte que vincula l’àmbit artístic amb el lingüístic per tal que sigui transversal. Es tracta del Conta-contes, un projecte de dos cursos amb el suport artístic de Rosa Gamiz, en què els alumnes de 5è de primària hauran d’estructurar i preparar la narració d’un conte per ser representat davant de la resta d’alumnes de l’escola.
Un cop finalitzat el curs escolar, al proper mes de juny, tindrà lloc el IV Seminari per a docents i artistes interessats en el potencial pedagògic de les arts que organitza A Tempo – Arts i Formació en col·laboració amb l’associació ConArte Internacional. Es tracta d’una formació reconeguda pel Departament d’Ensenyament, que funciona com a punt de trobada entre centenars de docents i artistes. La preinscripció ja està oberta.