Del 2 al 4 de febrer de 2024, la Fundació La Ciutat Invisible organitza la tercera edició del seminari de formació en arts i educació, fruït de l’encàrrec de la Fundació Banc Sabadell. Sota el títol Art, educació i benestar: recursos per un futur compartit, proposen innovadores formes de repensar l’educació actual explorant els vincles entre l’art, la salut i el benestar.
El seminari té una durada de tres dies amb un total de 15 hores de formació presencial. S’inaugurarà amb la ponència Art, cervell i benestar: d’on sorgeix aquesta aliança? a càrrec de David Bueno, reconegut biòleg genetista amb un ampli treball al camp de la neurociència de la infància i l’adolescència, on es debatrà sobre el paper clau de les arts en la formació i la construcció del cervell, i la seva implicació amb el seu gran potencial educatiu.
A més, la formació renova lleugerament el format de les últimes dues edicions i constarà de dos tallers basats en diferents disciplines artístiques i diferents espais de treball conjunt. En el primer dels tallers, centrat en el llenguatge teatral, el col·lectiu La Rara treballarà la creació escènica a partir de les experiències viscudes pels mateixos participants; i en el taller de dansa i expressió corporal, les ballarines Àngela Peris i Vera Livia García proposaran treballar la consciència del cos com a lloc d’experiència dins de l’aula. Durant les jornades també tindrà lloc el taller Què ens explica la ciutat?, del col·lectiu La Liminal, on els 4 grups treballaran conjuntament qüestions al voltant de què ens explica la ciutat, com la llegim i experimentem en els nostres recorreguts diaris, com podem reescriure-la i com caminar és una manera de pensar la ciutat on el cos, el moviment i l’espai es creuen com una manera de parlar amb el nostre entorn, de fer-li preguntes i d’escriure noves històries.
La formació també inclou un espai de treball en grup, en què les mediadores culturals Ester Bonal, Eloís Cantón, Edi Carrascal i Marcela Otárola orientaran les persones participants per incorporar les metodologies apreses en els seus contextos professionals. El període d’inscripció ja està obert i durarà fins a exhaurir el límit de 80 places.
Més informació sobre el programa i inscripcions, aquí.
Aquest seminari compta amb la Fundació Banc Sabadell com a col·laborador principal, Temporada Alta i el recolzament de l’Ayuntamiento de Sevilla (ICAS) i la col·laboració de ZEMOS98, Red Planea, Teatro Alameda i ConArte Internacional.