Del 10 al 13 de juliol impulsem «Afrontar els reptes socials des de l’escola», la 7a edició del seminari A Tempo que tindrà lloc al Centre Cultural La Mercè, a la ciutat de Girona. En aquesta edició, posarem l’accent en compartir estratègies artístiques per abordar assumptes socials a l’escola com l’emergència climàtica, la salut mental, l’assetjament escolar o la sexualitat.
La formació inclou principalment quatre tallers multidisciplinaris. En concret, l’artista escènica Àngela Peris impartirà un taller de veu i moviment entorn del benestar físic i emocional; la investigadora i ballarina Sandra Sotelo compartirà pràctiques performatives, de recerca i moviment centrades en sostenibilitat ambiental; els catedràtics de la Universitat de Girona Mariona Niell i Jordi Freixenet dirigiran un taller de creació i programació d’instruments musicals amb eines digitals; i la il·lustradora Nadia Hafid proposarà un taller de còmic experimental a partir de relats personals.
Després de cada taller, hi haurà sessions de treball en grup on compartirem estratègies per implementar les metodologies apreses amb l’acompanyament de professionals de la mediació artística i cultural. En concret, amb l’artista i educadora musical Maria Camats, l’investigador i creador Jorge Horno i les mediadores culturals de ConArte Internacional, Mireia Canals i Marcela Otárola.
A més, com a novetat, cada jornada també comptarà amb un espai compartit, on comptarem amb professionals de la cultura i les arts convidats que dinamitzaran una sessió a partir d’una presentació, performance o cas pràctic per abordar un tema específic: el poder de les arts amb la filòsofa i escriptora Lali Bosch; la salut mental juvenil amb l’actor i director Oriol Puig Grau, la sexualitat amb el col·lectiu Lo Relacional i els processos migratoris amb la gestora cultural Gemma Carbó.
El seminari consta d’un total de 30 hores reconegudes pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, amb un límit de 100 places disponibles. Per a més informació i inscripcions, podeu consultar el programa aquí.
Aquest seminari, que organitzem des de la Fundació La Ciutat Invisible a través del projecte A Tempo – Arts i Formació, compta amb el suport principal de la Fundació Banc Sabadell i la Diputació de Girona, a més de la col·laboració de ConArte Internacional i l’Ajuntament de Girona.