L’emergència sanitària arran de la Covid-19 ha obligat els centres educatius a reinventar-se per garantir el compliment de mesures (distància de seguretat, separació per grups bombolla, ús de mascareta…), les quals tenen efectes directes sobre el benestar emocional i físic de la comunitat educativa, així com en l’aprenentatge i les dinàmiques socials de joves i infants.
Aquests efectes sobre cossos, relacions i distàncies seran el fil conductor del webinar titulat «Aprendre que ens necessitem els uns als altres», que tindrà lloc el pròxim dimecres 20 de gener a les 18 h a través de la plataforma Zoom. La ponència inicial de la jornada anirà a càrrec del filòsof Santiago Alba Rico, que ha escrit en profunditat sobre el concepte de corporalitat en el seu llibre Ser o no ser (un cuerpo) i parlarà sobre el paper del cos com a transmissor de memòria i sabers, i com a garantia del dret a la rebel·lió.
A continuació, hi haurà una part de debat orientada a reflexionar sobre les diverses maneres d’entendre la salut i la cura davant del repte que aquestes mesures no suposin un distanciament social. Juntament amb Alba Rico, les docents Natàlia Nadal (primària, La Farga) i Anna Figueras (secundària, INS Salvador Espriu) posaran sobre la taula exemples de com les mesures de seguretat estan afectant l’aprenentatge i l’actriu Rosa Gamiz hi aportarà la mirada del sector cultural.
Al llarg del webinar, hi haurà un espai que comptarà amb la participació del públic assistent. La jornada està dirigida principalment a docents, artistes educadors i persones interessades en el potencial educatiu de les arts i la cultura. Els participants tindran l’oportunitat d’interactuar amb els ponents i compartir reflexions, a més d’aportar experiències pròpies. Les inscripcions són gratuïtes (places limitades) i poden fer-se en aquest enllaç.
Aquesta serà la segona jornada de l’itinerari de formació «Arts per educar en la incertesa» que organitzem des d’A Tempo – Arts i Formació —projecte educatiu de la Fundació La Ciutat Invisible i Temporada Alta, que compta amb el suport de la Fundació Banc Sabadell— juntament amb l’associació ConArte Internacional. Per a més informació, podeu descarregar-vos el programa complet i el flyer de l’itinerari.