Una tardor més, tornem amb una nova edició de Temporada Alta mantenint l’aposta per produir propostes escèniques pròpies i per coproduir espectacles amb companyies, equipaments i productores internacionals i del país. TA 2023 serà la 32a edició del festival i durarà del 30 de setembre fins el 4 de desembre, amb la presentació de 18 espectacles que són produccions pròpies i coproduccions que conformen una part important de la programació que es donarà a conèixer a finals d’agost. 9 de les coproduccions seran estrenes absolutes, 2 seran estrena a l’Estat espanyol i 2, estrena a Catalunya.
El festival també puja la seva aposta en relació amb les aliances internacionals i el compromís amb la creació artística ampliant la seva participació en projectes europeus. El primer serà Face T(W)O, impulsat per 14 institucions culturals d’11 països, entre les quals hi ha Temporada Alta. El projecte, emmarcat dins la iniciativa People Power Partnership (PPP) de Panoptikum, un treball col·laboratiu de dansa urbana que, després d’haver passat per Girona el 2021, finalitza ara la seva evolució constant amb un format que reuneix a 32 ballarins (8 d’ells catalans) a sobre l’escenari. L’altre és una novetat: Shared Landscapes, un projecte internacional coordinat per Caroline Barneaud (Théâtre Vidy-Lausanne) i Stefan Kaegi (Rimini Protokoll) que consisteix en convidar artistes i institucions a fer creacions escèniques en espais naturals. Es podrà veure a Temporada Alta 2024.
A més, amb l’objectiu d’ajudar a les companyies en la producció d’espectacles i donar suport als artistes perquè puguin allargar els processos de creació, vam avançar la coproducció de 4 muntatges l’any passat que s’estrenaran durant aquesta edició. Es tracta de Firmamento de La Veronal, Euforia y desazón de la companyia catalana El Eje i l’argentí Sergio Boris, Sobre l’amistat del Col·lectiu Las Huecas i el nou espectacle de Nao Albet i Marcel Borràs.
La principal producció pròpia d’enguany serà Casares – Camus: Una història d’amor, un espectacle inspirat en les cartes reals que es van intercanviar l’actriu María Casares i l’escriptor Albert Camus. Rosa Renom i Jordi Boixaderas seran els encarregats d’interpretar els dos personatges històrics sota la direcció de Mario Gas. Es tracta d’una coproducció amb el Teatre Lliure, que es podrà veure també al teatre barceloní a principis de l’any que ve. També tornaran Història d’un senglar (o alguna cosa de Ricard), de Gabriel Calderón, El cos més bonic que s’haurà trobat mai en aquest lloc, de Josep M. Miró i el Torneig de Dramatúrgia que ja portarà tretze edicions.
Entre les altres coproduccions internacionals que passaran pel festival trobem els nous espectacles d’Angélica Liddel (VUDÚ (3318) Blixen), Rodrigo García (Cristo està en Tinder) i Mal Pelo (Double Infinite). A més, tindrem Sísif fa o no fa, de Jordi Oriol, muntatges de dansa com Together to get there, d’Akira Yoshida i Lali Ayguadé, La materia d’Olga Pericet o un work in progress de Susanna Barranco: El projecte V7: El problema sigue en pie.
Finalment, participem en tres espectacles dirigits al públic familiar, principalment, de 0 a 4 anys que són: Juguem? de la Companyia Ninnus, Madame Lumiere, de la Companyia Pels Més Menuts, i Com els pingüins, de la Companyia La Bleda (aquest últim recomanat per a tots els públics).