Del 21 al 24 de novembre, Temporada Alta es tornarà a convertir en l’epicentre dels grans exponents de la creació contemporània coincidint amb la celebració del Big Bang – Setmana de Programadors, que enguany adopta un nom nou en sintonia amb l’explosió de talent i l’aposta de futur que representa. Un total de 10 artistes i companyies reconegudes internacionalment –algunes també d’emergents– configuren la programació de la setmana, entre els quals destaca l’estrena a l’Estat de Bérénice, el clàssic francès de Racine dirigit per Romeo Castellucci i interpretat per Isabelle Huppert.
Durant quatre dies un centenar de programadors d’arts escèniques de perfils molt diversos (dramatúrgia, interpretació, programació, direcció, gestió, traducció, escenografia…) visitaran Girona. Si bé és habitual al llarg del festival la presència de programadors que venen a veure els espectacles programats, durant aquests quatre dies es conviden professionals d’arreu del món per fomentar la internacionalització de l’escena catalana i facilitar la producció, coproducció i circulació d’espectacles.
Per tal de posar en contacte els programadors i els artistes, i presentar nous projectes per facilitar la coproducció o programació avançada per part de les institucions internacionals, durant aquests dies s’organitzen activitats a porta tancada per professionals. Aquesta és una bona oportunitat perquè els artistes copsin la mirada i les línies artístiques dels professionals internacionals de cara a saber en quins espais artístics poden encaixar futures produccions.
La programació d’aquesta edició manté l’estructura habitual, combinant artistes reconeguts internacionalment com Romeo Castellucci amb Isabelle Huppert (Bérénice), Marina Otero (Kill me), Marcos Morau amb La Veronal (Totentanz – Morgen ist die frage), cabosanroque (El castor que plorava), Azkona-Toloza (Cuerpos celestes), El Conde de Torrefiel (La luz de un lago) i Atresbandes (It dont’ worry me), amb altres propostes d’artistes i companyies del país que estan actualment prenent embranzida internacional o que poden funcionar internacionalment, com Losinformalls (Perdón) i Magda Puig i Andreu Martínez (Thauma). L’objectiu final és produir un intercanvi artístic entre tots ells, els professionals i el públic assistent.
Des dels seus inicis l’any 2011, més d’un miler de professionals nacionals i internacionals han passat per Girona, incloent-hi representants d’institucions del prestigi com el Festival d’Avignon, el Théâtre Odeon de París, el Wiener Festwochen de Viena, el Kunsten Festival des Arts deBrussel·les, el Festival de Nàpols, el Foreign Affairs de Berlin, el Théâtre de la Ville i el Festival d’Automne, tots dos de París, o el Public Theater de Nova York, entre molts d’altres.