Depois Do Silêncio (Després del silenci)

Christiane Jatahy

La nova proposta de Christiane Jatahy, una barreja de cinema i teatre amb caràcter social

A Depois do silêncio (Després del silenci), Christiane Jatahy connecta el teatre i el cinema desenvolupant una història al voltant de la ficció de Torto Arado (2019), l’aclamada novel·la d’Itamar Vieira Junior, ambientada en un context rural a l’interior de Bahia. Jatahy connecta aquesta inquietant ficció -narrada a través de les veus de tres dones- amb Cabra marcado para morrer, el famós documental d’Eduardo Coutinho i el desenllaç de la història de João Pedro Teixeira, líder d’un sindicat rural assassinat el 1962; i a la recerca a partir del treball de camp i d’entrevistes.

Un documental/ficció, una obra de teatre/pel·lícula com a relat íntim d’aquest passat no resolt que es repeteix en els horrors del Brasil de Bolsonaro i més enllà. Com un intent de connectar el present amb el passat, amb l’esperança d’aclarir un terreny per al futur.

Depois do silêncio és la tercera i última part de la trilogia dels horrors. En els dos primers capítols, java tractar diversos temes similars. Entre chien et loup (estrenat al festival d’Avinyó 2021, a partir de la pel·lícula Dogville, i vist a Temporada Alta 2021) s’apropa als mecanismes del feixisme i Before the sky falls (creat a la Schauspielhaus Zurich l’octubre de 2021) connecta Macbeth de Shakespeare amb The Falling Sky de Davi Kopenawa i Bruce Albert, per parlar de la violència de la masculinitat tòxica, el poder polític del patriarcat i la seva agressió inherent contra allò femení en totes les seves emanacions.

Estrena a l’Estat Espanyol

Fitxa artística

Direcció i text: Christiane Jatahy
Basat en el llibre Torto arado de Itamar Vieira Junior
Repartiment: Gal Pereira, Juliana França, Lian Gaia, Aduni Guedes i, a la pel·lícula, la participació de persones residents a les comunitats de Remanso i Iúna-Chapada Dimantina/Bahia/Brazil
Col·laboració artística, espai i diseny de llums: Thomas Walgrave
Fotografia i càmera: Pedro Faerstein
Música original: Vitor Araujo i Aduni Guedes
Disseny de so: Pedro Vituri
Vestuari: Preta Marques
Col·laboració en la dramatúrgia: Gal Pereira, Juliana França, Lian Gaia i Tatiana Salem
Interlocució: Ana Maria Gonçalves
Video: Julio Parente
Preparació corporal: Dani Lima
Assistent de direcció: Caju Bezerra
Assistent de càmera: Suelen Menezes
So (pel·lícula): João Zula
Edició (movie): Mari Becker i Paulo Camacho
Regidor i tècnic de so: Diogo Magalhães
Tècnic de llums: Leandro Barreto
Operador de vídeo: Alan de Souza
Assistent de producció a Rio de Janeiro: Divino Garcia
Cap de producció a Rio de Janeiro: Claudia Marques
Administració: Claudia Petagna
Coordinació de producció i producció en gira: Henrique Mariano
Producció: Cia Vertice – Axis productions
Coproducció: Schauspielhaus Zürich, Le CENTQUATRE-Paris, Odéon-Théâtre de l’Europe – Paris, Wiener Festwochen, Piccolo Teatro di Milano – Teatro d’Europa, Arts Emerson – Boston, Riksteatern-Sweden, Théâtre Dijon-Bourgogne CDN, Théâtre National Wallonie-Bruxelles, Théâtre Populaire Romand – Centre neuchâtelois de arts vivants La Chaux-de-fonds, DeSingel – Antwerp, Künstlerhaus Mousonturm – Frankfurt a.M., Centro Dramatico National – Madrid i Temporada Alta

Preu: A la venta septiembre 2022