Instruccions per fer-ser feixista

Michela Murgia - Mercè Aránega

Teatre de denúncia social antifeixista

Aquest és un projecte, segons els seus creadors, nascut de la immediatesa, d’una reacció gairebé defensiva davant l’augment de representativitat parlamentaria de l’extrema dreta a les últimes eleccions espanyoles i catalanes; de la necessitat urgent de fer alguna cosa des del teatre, per evidenciar, analitzar i desemmascarar, el fenomen del populisme, aquesta onada de feixisme que s’estén com una pesta per Europa i pel món.

Amb Mercè Aránega, i la complicitat de Mola Produccions, Miquel Gorriz dirigeix l’adaptació de Sergi Pompermayer d’un text de Michela Murgia. La tasca d’aquesta escriptora no només compren la narrativa i l’assaig, sinó també una intensa activitat pública de denúncia social i crítica política en els mitjans de comunicació italians.

Al text, l’autora juga d’una manera brillant, lúcida i molt intel·ligent amb l’ambigüitat del títol -gairebé una provocació- per confeccionar un text-artefacte que ens col·loca, gràcies a la ironia del punt de vista de partida, en un terreny que fa trontollar la nostra inexorable confortabilitat democràtica i ens endinsa en el terreny més incòmode, pantanós i inestable del dubte i la sospita. Res més lluny del pamflet o l’adoctrinament.

Estrena

Fitxa artística

Autora: Michela Murgia
Traducció: Mercè Ubach
Adaptació i dramatúrgia: Sergi Pompermayer
Concepte i direcció: Miquel Gorriz
Intèrpret: Mercè Aránega
Ajudant de direcció: Anna Ponces
Espai i vídeo: Elisabet Castells
Vestuari: Hernán Montiel
Caracterització: Núria Llunell
Producció executiva: Anna Rius
Producció: Mola Produccions i Temporada Alta

Preu: A la venda setembre 2022