< Agost >

El projecte europeu Pyrenart es reuneix a Girona en el marc del Festival

Des de Temporada Alta es va acollir, al llarg d’ahir, en el marc de la Setmana de creació contemporània: Sacseja’t i la Setmana de programadors, una reunió dels socis de Pyrenart, un projecte de cooperació territorial de la Unió Europea al que participem per incentivar la producció i les relacions escèniques als dos costats del Pirineu.

La reunió va comptar amb la participació de diversos socis del projecte europeu que es van reunir a Girona per treballar conjuntament, per tal d’enfortir la coproducció i programació d’espectacles. En el marc de Pyrenart, nou entitats culturals, entre elles Temporada Alta, treballen plegades per potenciar la visibilitat professional dels artistes i estructures de banda i banda dels Pirineus, per tal de facilitar la seva entrada al circuit professional internacional d’arts escèniques. A partir de la feina feta en el marc del projecte, aquest cap de setmana es presenten a  Temporada Alta diversos muntatges: La melancolía del turista, de Shaday Larios i Jomi Oligor i Kultur, la nova perfomance d’El Conde de Torrefiel. A La melancolía del turista, Larios i Oligor tornen a reunir els seus universos per reflexionar sobre la idea de paradís i, una mirada crítica – sense perdre la mirada poètica- sobre el turisme. Per la seva banda, El Conde de Torrefiel presenta Kultur, un projecte on cal anar-hi obert a la sorpresa i la curiositat. Una perfomance que enfronta l’espectador a una escena en aparença realista (un càsting que exigeix una escena de sexe explícit) per crear una experiència íntima i subjectiva, convertint a l’espectador en un voyeur que espia una situació que creix en intensitat. Les dues propostes, neixen de les aliances creades a través del projecte, que compte amb el suport del programa POCTEFA de la Unió Europea.

Temporada Alta és membre de Pyrenart des del 2017 i fins al 2020 i, precisament, durant aquests quatre dies el Festival acollirà una de les reunions de treball de la xarxa, projecte que busca incentivar la producció i les relacions escèniques als dos costats del Pirineu. A la reunió, han vingut diversos equipaments i institucions: l’Occitanie en Scène de Montpellier, l’OARA de Burdeus, el CIRCA de Auch, Le Parvis Scène Nationale de Tarbe, l’Estive Scène Nationale de Foix, l’Ajuntament de Saragossa i el BAD, Festival d’arts escèniques contemporànies de Bilbao. A part dels assistents a la reunió, també forma part del projecte l’Escuela de Teatro de Navarra de Pamplona.