< Juliol >

Setmana de programadors: prop de 100 professionals de 14 països diferents ens visiten

Del 21 al 24 de novembre, des del Festival programem una gran concentració de muntatges de creació contemporània en quatre dies (Sacseja’t) fet que afavoreix l’estada al Festival de professionals de les arts escèniques nacionals i internacionals. D’aquesta manera, professionals d’arreu del món viatgen al Festival per veure muntatges de diferents llenguatges contemporanis d’artistes consagrats i emergents. D’aquesta gran trobada que converteix el Festival en l’epícentre de la creació contemporània en diem Setmana de Programadors amb prop de 100 programadors de 14 països diferents (més programadors i més països que en l’anterior edició) inscrits .

La Setmana de Programadors té per objectiu fomentar l’intercanvi de projectes i facilitar la producció i la circulació d’espectacles. S’organitza al voltant de tres línies d’acció principals: Oferir als programadors l’oportunitat de veure en pocs dies un gran nombre de muntatges de creació contemporània (Sacseja’t), posar en contacte programadors amb artistes i fomentar la presentació de nous projectes enfocats a la coproducció per part dels teatres, institucions i programadors visitants.

Així doncs, a banda dels espectacles proposats, s’organitzen activitats a porta tancada per a professionals amb l’objectiu de presentar noves produccions catalanes i descobrir projectes nacionals i internacionals que cerquen coproductors. En l’edició de 2019, tres companyies presentaran els seus nous projectes davant d’un públic professional. Per altra banda, durant la setmana de progradaors s’exhibiran també els projectes proposats per la xarxa Pyrenart, amb el suport del programa POCTEFA de la Unió Europea: La melancolía del turista, de Shaday Larios i Jomi Oligor i Kultur, la nova perfomance d’El Conde de Torrefiel. Temporada Alta és membre de Pyrenart des del 2017 i fins al 2020 i, precisament, durant aquests quatre dies el Festival acollirà una de les reunions de treball de la xarxa, projecte que busca incentivar la producció i les relacions escèniques als dos costats del Pirineu.

En aquest últims anys han passat per Girona prop de 500 professionals internacionals, incloent-hi representats d’institucions de prestigi com el Festival d’Avignon, el Théâtre Ôdeon de País, el Wiener Festwochen de Viena, el Kunsten Festival des Arts de Brussel·les, el Festival de Nàpols, el Foreing Affairs de Berlin o el Thèâtre de la Ville de París, entre molts d’altres.