< Juliol >

Claudio Tolcachir impartirà un seminari d’actuació online

AMPLIEM EL TERMINI DE PREINSCRIPCIÓ FINS AL DILLUNS 8 DE JUNY A LES 24 H

El director, actor i dramaturg argentí Claudio Tolcachir, un dels creadors habituals de Temporada Alta, impartirà un seminari d’actuació online organitzat per la sala teatral de Buenos Aires TIMBRe4 i Temporada Alta. Es tracta d’una proposta dirigida tant a actors i actrius com a alumnes avançats d’interpretació i les inscripcions estan obertes des d’aquest dimecres 20 de maig fins al divendres 5 de juny.

A partir d’un monòleg escrit pel mateix Claudio Tolcachir especialment per a aquest taller, l’objectiu és que cada participant desenvolupi la construcció d’una escena o d’una seqüència de situacions per treballar de manera personalitzada a partir d’eixos com el pensament, l’acció, la imaginació, l’observació, l’exploració, la llibertat i l’autogestió. Tolcachir, que també és director i fundador de TIMBRe4, ha escrit i dirigit obres com ara Próximo, L’omissió de la família Coleman i Dinamo, que s’han pogut veure a les darreres edicions de Temporada Alta. Els seus muntatges s’han representat a més d’una vintena de països i la seva feina ha estat reconeguda amb múltiples premis i nominacions internacionals.

Informació pràctica
—A qui va destinat? Actors i actrius o alumnes avançats d’interpretació
—Dates: del 15 de juny al 9 de juliol
—Modalitat: online
—Horaris: dilluns i dijous de 18 a 21 h, horari espanyol (un total de 24 hores)
—Places disponibles: 20 participants + 5 oients
—Preu: 250 € per a participants / 125 € per a oients

Procediment d’inscripció
Cal escriure un correu a tallertolcachir@bito.pro abans del 8 de juny, adjuntant el currículum artístic. Les persones seleccionades podran efectuar la inscripció i fer el pagament la setmana del 8 al 12 de juny a través d’aquest enllaç (només un cop confirmada la plaça). L’organització es reserva el dret de cancel·lar el seminari si no s’arriba a una xifra mínima d’inscrits.

Descripció del seminari
A partir d’un monòleg de Claudio Tolcachir, a cada trobada se’n treballaran diferents fragments amb l’objectiu que cada participant afronti reptes particulars. Es tracta de plantejar una sort d’assajos virtuals a partir d’un mateix text perquè, gràcies a un acompanyament individualitzat, cada creador pugui treballar de manera personal per tal de:

  • Desenvolupar el pensament actiu i secret, allò que batega sota les paraules, que ocultem, que travessa la mirada i atrapa en el silenci. Aquelles coses que no es diuen, que es reprimeixen, els impulsos retinguts i explotats, descobrir en el present.
  • Valorar la construcció del contingut intern de la creació com un espai poderós, crear en els detalls. Atrevir-se a prendre decisions que ens enriqueixin i alimentin la creativitat.
  • Desenvolupar una lògica d’observació i de construcció del comportament d’aquell ésser que s’està creant i adquirir elements per a la transformació.
  • Pensar l’actuació com una evolució minuciosa d’accions, pensaments i emocions que permetin desplegar contrastos i obrin l’espectre expressiu del joc actoral.
  • Obrir el joc, moure límits, fer més aguda la creativitat i l’observació, descobrir el valor dels detalls i els secrets, animar-se a proposar, executar, modificar i construir un projecte de manera autogestiva.