< Juliol >

Valeria Di Toto guanya l’edició online del Torneig de Dramatúrgia Transatlàntic

La dramaturga argentina Valeria Di Toto s’ha imposat a la dramaturga catalana Cristina Clemente en l’edició especial del Torneig de Dramatúrgia Transatlàntic que s’ha celebrat en el marc de la versió online del festival Temporada Alta Buenos Aires, organitzat per la sala de teatre argentina TIMBRe4 i Temporada Alta: TABA en casa. Ho ha fet amb el text Lo cotidiano, una història d’amor entre un noi molt jove i una dona molt més gran, que ja va guanyar l’edició del torneig celebrat a TABA 2020 i que ha estat llegit per Daniela Catz i Matías Marshall. Per la seva banda, els actors Elisabet Casanovas i Alejandro Bordanove han llegit el text de Cristina Clemente Las lentes para mirar cargadores, amb el qual va guanyar l’edició TABA 2019 i que explica la història d’una dona que intenta fer digerible el feminisme al seu marit equiparant les dones amb carregadors de telèfons mòbils.

La particularitat d’aquesta edició del torneig transatlàntic és que s’ha celebrat online i que s’ha pogut seguir al canal de Facebook de TIMBRe4 a través de Zoom. Després de les lectures en directe dels dos textos per part dels actors, la votació s’ha fet mitjançant m’agrada i m’encanta. Les lectures de les dues obres es poden recuperar al canal de Facebook de TIMBRe4. En els darrers anys, el torneig ha comptat amb el suport de l’Institut Ramon Llull i de la Fundació SGAE.

Tota la programació de TABA en casa estarà disponible fins al 10 de maig als canals digitals de TIMBRe4, que es poden consultar aquí, amb l’excpeció del curtmetratge Restos de cosas, que estarà disponible fins al 6 de maig. Fins ara la xifra de visualitzacions de totes les obres de teatre, les xerrades i els espectacles que formen part de la programació d’aquesta edició especial online del festival argentí supera les 30.000.