< Juny >

El curtmetratge ‘Restos de cosas’ al D’A Film Festival Barcelona

El curtmetratge Restos de cosas, de Xavier Bobés i Salvador Sunyer Vidal, es pot veure al D’A Film Festival Barcelona a través de la plataforma Filmin fins al proper 10 de maig. Es tracta d’una obra produïda per Temporada Alta i Nanouk Films l’any 2018 en el marc del projecte The One Project, que uneix cinema i arts escèniques: una proposta que consisteix a escollir un creador escènic jove però amb una trajectòria internacional consolidada perquè creï una peça audiovisual amb l’objectiu de generar un diàleg entre discilplines i cristal·litzar una part del món escènic de l’artista.

A Restos de cosas, el cineasta Salvador Sunyer Vidal ha treballat amb el creador escènic Xavier Bobés. El resultat és un poema fílmic sobre el pas del temps i les possibilitats dels nostres objectes personals. Hi veiem les mans cansades d’un home sense rostre, el vent que li talla la pell, el sol que s’amaga i una casa que l’espera. A l’estança principal, una taula serveix d’escenari. Diferents capses plenes de coses hi reposen i les seves mans, delicades, comencen el ritual. Apassionat de la poètica dels objectes, Xavier Bobés investiga des de fa més de quinze anys amb tota mena d’objectes quotidians i ha estrenat espectacles com Cosas que se olvidan fácilmente (2015) i Insomni (2011). L’obra opta ara al premi del públic al millor curtmetratge del D’A Film Festival Barcelona.

Restos de cosas és la segona peça audiovisual de The One Project. La primera va ser The Missing Part, amb la companyia Baro d’Evel com a convidada, que va ser seleccionada per festivals i mostres de cinema d’arreu del món. Per la seva banda, Salvador Sunyer Vidal és l’autor dels curts de presentació de Temporada Alta, que han estat reconeguts amb premis com el Laus d’Or.