< Agost >

Teatre en 3 minuts, una proposta de dramatúrgia contemporània internacional

Avui presentem un nou programa de dramatúrgia contemporània internacional en format de càpsules de vídeo de 3 minuts. Impulsat per l’Institut Ramon Llull, Temporada Alta, la Sala Timbre 4 (Buenos Aires) i la col·laboració de la Sala Verdi (Montevideo), la proposta compta amb 15 càpsules de vídeo, 10 a partir de textos d’autors de Catalunya i Balears i 5 d’autors argentins. En el context de mobilitat internacional restringida causada per la covid-19, la proposta presenta lectures dramatitzades amb el tema comú ‘A dos metres’. Els vídeos es poden veure aquí.

A partir del 7 de juliol, trobaràs els vídeos a les nostres xarxes socials i a les xarxes de la resta de col·laboradors del projecte. La selecció de dramaturgs catalanoparlants ha anat a càrrec de l’associació de crítics Recomana.cat i la dels autors llationamericans a càrrec de la sala Timbre 4.  Els dramaturgs que formen part del projecte han pogut triar qui interpreta els seus textos i, en algun cas, són ells mateixos els encarregats de la posada en escena.

Gairebé totes les càpsules de vídeo han estat enregistrades en  format domèstic i amb un dispositiu mòbil amb l’objectiu de permetre als actors i als autors fer propostes fresques i directes pensades durant el desconfinament.  Més enllà dels vídeos, Timbre 4 ha programat un seguit d’entrevistes en línia als autors que participen al projecte, realitzades per periodistes culturals argentins cada dimarts del mes de juliol i agost. Les entrevistes es publicaran a partir del 7 de juliol.

Els autors que han participat en aquest projecte són: Aina de Cos, Marta Barceló, Las Hermanas Picohueso, Toni Gomila, Victoria Szpunberg, Queralt Riera, Lali Álvarez, Clàudia Cedó, Pau Miró, Llàtzer Garcia, Claudio Tolcachir, Lautaro Perotti, Melisa Hermida, Macarena Trigo i Tamara Kiper.