Salvador Oliva i Jordi Balló ens parlen de Shakespeare!

El primer cap de setmana de Festival (11 i 12 d’octubre), Temporada Alta programa dues obres de William Shakespeare: Measure for Measure, de la mà de la Royal Shakespeare Company i Macbettu, de la companyia sarda Teatropersona amb direcció d’Alessandro Serra.

Per contextualitzar els dos muntatges, organitzem dues activitats paral·leles: Mesura per Mesura i Macbeth. Shakespeare, el guionista invisible, una xerrada de la mà de Salvador Oliva i Jordi Balló i la projecció d’Scarface (Howard Hawks, 1932), un clàssic del cinema negre que té grans paral·lelismes amb Macbeth. Les dues activitats tindran lloc el proper dijous 3 d’octubre, al Centre Cultural La Mercè i a la sala Truffaut dels cinemes Albeniz Plaça.

A les 19.00h començarà la xerrada que té com a objectiu acostar-te a l’obra del dramaturg britànic. Salvador Oliva, traductor de l’obra completa de Shakespeare, parlarà Mesura per Mesura i explicarà la trajectòria de la reconeguda companyia anglesa Shakespeare Royal Company. A més, farà una petita introducció a Macbeth en només cinc minuts. Tot seguit serà el torn de Jordi Balló, co-autor del llibre De l’escenari al món. Shakespeare el guionista invisible, que parlarà del dramaturg com a un dels grans guionistes del nostres temps i t’ajudarà a descobrir tots els paral·lelisme entre Macbeth i el món del cinema, en concret amb la pel·lícula Scarface.

Després de la xerrada, el mateix dia a les 21.00h, organitzem la projecció d’Scarface, del director Howard Hawks, clàssic del cinema que més tard versionarien diversos directors, entre ells Brian de Palma. La pel·lícula està protagonitzada per Paul Muni, George Raft i Ann Dvorak i es projectarà en versió original (anglès) i amb subtítols en castellà.

Les dues activitats estan organtizades per El Club de la Fundació La Ciutat Invisible, són gratuïtes i requereixen inscripció prèvia. Inscriu-te aquí!