< Agost >

‘Història d’un senglar. (O alguna cosa de Ricard)’ es veurà al Grec en format lectura

Ahir a la nit es va aixecar el teló del Grec 2020. Festival de Barcelona i, durant el mes de juliol, podràs veure a Barcelona algunes de les novetats de la cartellera teatral nacional i internacional. Una d’aquestes és la nova coproducció de Temporada Alta i el festival barceloní, Història d’un senglar. (O alguna cosa de Ricard), proposta que es representarà en format lectura dramatitzada al Grec i s’estrenarà definitivament a Girona aquesta propera tardor. 

Escrita i dirigida pel dramaturg i actor uruguaià Gabriel Calderon té a Joan Carreras com a únic protagonista. La lectura dramatitzada es podrà veure a la sala Beckett el dia 15 de juliol en el marc del XV Obrador d’estiu que organitza l’equipament barceloní. El muntatge parteix de la història d’un actor que es disposa a interpretar el personatge de Ricard III en l’obra de William Shakespeare i ens porta a reflexionar sobre els mecanismes de poder en el món actual i sobre l’ambició dels éssers humans. Prenent com a punt de partida l’obra del dramaturg anglès, el muntatge es va estrenar el 2013 a l’Uruguai amb el nom Algo de Ricardo, i ara arriba a casa nostra amb un nou títol i en català.

Els mecanismes del poder contemporani, però també les relacions de l’actor amb l’espectador, són el tema de la història, una peça irreverent que parla del teatre dins del teatre i que, a més, ho fa amb un to clarament crític. Un text ple d’emocions que no només explica una història, sinó que indueix a una reflexió profunda sobre la condició humana.