< Juliol >

‘Europa Bull’, ‘Els ocells’ i ‘Trama’, Premis de la Crítica 2019

Els Premis de la Crítica 2019 ja tenen guanyadors i l’obra Europa Bull, reconeguda amb el Premi Quim Masó 2018 —que impulsa la Fundació La Ciutat Invisible— i que es va estrenar a la darrera edició de Temporada Alta, ha estat una de les triomfadores d’aquesta edició dels premis. Escrita i dirigida per Jordi Oriol, l’obra s’ha endut els guardons a la millor direcció, la millor dramatúrgia, la millor actriu de repartiment (Olga Onrubia) i la millor música original o adaptada (Carles Pedragosa, Sasha Agranov i Karl Stets). Es tracta d’una coproducció d’Indi Gest, Premi Quim Masó i Teatre Nacional de Catalunya. L’espectacle de circ Falaise, de Baró d’evel, ha estat l’altre triomfador dels XXII Premis de la Crítica, organitzats per l’associació Recomana i que s’han entregat aquest dilluns en una cerimònia virtual.

Les coproduccions de Temporada Alta Els ocells i Trama també han resultat premiades: l’obra de La Calòrica ha rebut els premis a millor actor de repartiment (Xavi Francés) i millor vestuari, mentre que l’espectacle de dansa de Roser López Espinosa s’ha endut el guardó a la millor coreorgrafia. Els muntatges Jerusalem i On Goldberg Variations / Variations, que es van poder veure a Temporada Alta 2019, han rebut els premis al millor actor principal (Pere Arquillué) i a la millor ballarina (Zuriñe Benavente), respectiavment.

La cerimònia s’ha fet a través de Youtube i ha estat presentada per Toni Puntí i Anna Pérez Pagès, però els guanyadors recolliran els premis aquesta tardor en una celebració presencial, amb data encara per determinar.