< Agost >

El Festival Temporada Alta inaugura amb Shakespeare

Temporada Alta obre portes amb dues peces del dramaturg anglès més aclamat. La Royal Shakespeare Company torna amb una de les peces més fosques de Shakespeare i, alhora, una de les més actuals: Mesura per mesura. L’obra, una contundent crítica als governants, explica la història del lloctinent Angelo, que, decidit a perseguir el fornici, condemna a mort un jove cavaller per haver deixat embarassada la seva promesa fora del matrimoni.

Shakespeare parlarà sard a Macbettu. Serà a la peça d’Alessandro Serra, un dels directors més personals de l’escena italiana, si bé és cert que l’espectacle es basa en un teatre eminentment físic i no tant en el text i la paraula. Aquest muntatge l’ha catapultat internacionalment. Una versió del Macbeth de Shakespeare traslladada a la cultura autòctona de l’illa mediterrània de Sardenya.

I si encara tens més ganes de Shakespeare, una bona opció és fer triplet i anar a veure La tendresa, un enginyós embolic romàntic ple de jocs, metàfores i equívocs sexuals que serà itinerant per diverses poblacions: Palafrugell, Torroella de Montgrí, Sant Feliu de Guíxols i Girona.

Amb el bon regust que ha deixat el ple absolut dels 10 anys del Pot petit, de fet el primer espectacle que es va poder veure diumenge 6, ara ja obrim completament les portes per donar cabuda a les arts escèniques més variades i pensades per a tots els públics.