< Maig >

5 raons per veure ‘Iphigenia en Vallecas’

  1. Iphigenia en Vallecas és un retrat social dels efectes que tenen les polítiques dels governs sobre la gent del carrer, especialment sobre aquells que tenen menys. Tal com està l’actualitat, hi ha millor moment per parlar del tema?
  2. Segons la mitologia grega, Ifigenia era la filla petita d’Agamèmnon i la reina Clitmenestra, sacrificada pel seu pare per calmar la ira de la deessa Artemis, enfadada perquè Agamèmnon havia matat un cérvol sagrat i s’havia vantat de ser el millor caçador. Ifigènia també s’havia de casar amb Aquil·les…i què hi pinta ara a Vallecas? No et perdis el muntatge i redescobreix aquest mite actualitzat.
  3. Una raó de pes per no perdre’s el muntatge, és Maria Hervás. Hem pogut veure l’actriu en nombroses sèries de televisió (Los serrano, la pecera de Eva, Paquita Salas o Arde Madrid) i ara està impressionant sobre l’escenari, interpretació per la que ha guanyat els guardó a Millor actriu protagonista als Premis Max i als premis de la Unión de Actores.
  4. És una versió del muntatge Iphigenia in Splott (UK Theatre Award Best new play 2015) del dramaturg i guionista de Gales Gary Owen, estrenada a Anglaterra i situada al barri d’Splott, una zona marginal de la ciutat de Cardiff. Ara, el director Antonio Castro Guijosa converteix a la sacerdotessa sacrificada en una noia madrilenya que s’assembla molt a Bad Gyal després d’un concert…El muntatge ha triomfat a Anglaterra, Madrid i ara, per fi, a Catalunya. No te’l perdis!
  5. I a més a més, ha rebut crítiques espectaculars: Iphigenia en Vallecas ja ha recollit dos premis Max aquest 2019. Per fi, ara arriba a Girona.