Velvet Suite + Nomad

Manuel Huerga | Ignacio Julià
  • 2023
  • Cinema i teatre
  • Icones
  • Música i poesia

Velvet Suite (homenatge a la Velvet Underground)

Per a la presentació mundial del seu nou llibre —”Linger On The Velvet Underground”, publicat per Ecstatic Peace Library— Ignacio Julià va voler reviure la dinàmica original de la banda novaiorquesa, la fricció creativa entre un poeta i sorollós guitarrista nord-americà, Lou Reed, i un pianista i cantautor radical, líric, europeu, John Cale.

Lee Ranaldo de Sonic Youth i l’inconformista francès Pascal Comelade van acceptar el desafiament i el concert va tenir lloc a Banyoles el 28 d’abril de 2022, com una reinvenció gens nostàlgica d’un llegat musical que projectés un influent passat cap al futur.

 

Nomad

Nomad” (1977) és una cinta experimental rodada en aquest costat dels Pirineus tan sols dos anys després que comencés allò que algú anomenaria Transició i mentre al món anglosaxó esclatava la bomba punk. Rodada en Súper-8, encadenant plans estàtics i amb cançons de la Velvet Underground com a banda sonora, “Nomad” és també l’última pel·lícula d’Ignacio Julià, que abans de centrar-se en el periodisme musical -primer a Star i després a Ruta 66- s’havia dedicat al cinema.

Fitxa artística

Fitxa artística

Velvet Suite (homenatge a la Velvet Underground)

Direcció: Manuel Huerga
Intèrprets: Lee Ranaldo, Pascal Comelade, Ramon Prats

Nomad

Direcció: Ignasi Julià
Intèrprets: Jimmy Cussons, Marga i Rosario Iranzo
Música The Velvet Underground.

Veure més
24 d'octubre, 20:00
Durada: 90 min
Idioma: Català
La sessió serà presentada per Manuel Huerga i Ignacio Julià
Preu: 7 €

Si t'agrada aquest espectacle et suggerim...