Morir lo hace todo el mundo

José y sus hermanas

El cinquè espectacle de la companyia José y sus hermanas reflexiona sobre la por i les absències

El cinquè espectacle de la companyia José y sus hermanas reflexiona sobre la por i les absències

Sembla que la cultura i més concretament el teatre només s’encarreguin de superar crisis; crisis econòmiques, crisis sanitàries i crisis formals. El que és precari ja és gairebé un emblema i els canvis bipolars del rumb polític fan que el compromís a llarg termini s’assembli més a l’argument d’una pel·lícula distòpica que a una realitat tangible. I per si no fos prou, fa uns anys José y sus Hermanas van decidir lligar-se la manta al coll i en lloc de fer monòlegs i màgia prefereixen el com més siguem millor, tot ben horitzontal i creació contemporània i en col·lectiu. La seva joventut s’encarrega d’enaltir virtuts i talents encara per descobrir, però també els recorda que encara no estan al punt del xec en blanc; no són star system, no tenen la fórmula per col·lapsar taquilles i de moment són més solvents sobre l’escenari que tancant comptes anuals.

A la seva peça anterior, Concurso de Malos Talentos, van ser valentes i es van atrevir a imaginar els seus futurs, així en plural. Els seus futurs dins i fora de l’escenari i els seus futurs juntes i separades. Van ser valentes o només ho semblaven? Aparenten despreocupació i disbauxa durant una hora escassa per rebre les glòries i després plorar d’amagat? Se’ls omple la boca parlant de resiliència i tenacitat, però aquesta vegada els agradaria mirar als ulls del públic i confessar-los que són una colla de covardes. En aquesta cinquena peça volen que la gent sàpiga que estan cagades de por i plenes de preguntes sense resposta; tenen por que tot es desplomi, por al caos, a perdre’s pel camí i que això faci que abracin integrismes i braços forts que les salvin. No volen canviar llibertat per seguretat, però, què poden fer si no els queda més remei?

En aquesta cinquena peça més que en cap altra José y sus Hermanas vol fingir, vol aparentar, vol fer creure tothom que tot està bé perquè de moment és l’única sortida. En aquesta cinquena peça José y sus Hermanas faran el que millor saben fer: explicar moltes mentides. La cosa va d’això.

Fitxa artística

Fitxa artística

Creació, interpretació, direcció i dramatúrgia: José y sus hermanas
Intèrprets: Alejandro Curiel, Marta Díez, Carolina Manero, Gemma Polo i Glòria Ribera
Espai i vestuari: Patricia Albizu
Disseny de llums: Cube.bz
Dramaturgista: Ignacio de Antonio Antón
Mirada externa: Irene Vicente
Equip de producció: Alejandro Curiel i Carolina Manero
Assessoria de producció: Irene Vicente
Producció executiva: Marta Díez
Comunicació: Gemma Polo
Distribució: Marta Díez
Alumna en pràctiques: Alba Cervelló

Una coproducció de José y sus hermanas, Teatre Lliure i Festival Grec
Amb el suport de ICEC, Fàbrica de Creació Fabra i Coats i Temporada Alta
Agraïments: Marco Layera, Núrias Heras, Carlos Manero, Jesús Díez

Veure més
Preu: Pròximament a la venda