I només jo vaig escapar-ne

Magda Puyo
Presencial Icona
Presencial

Els textos de Caryl Churchill a través de quatre grans intèrprets de l'escena catalana

I només jo vaig escapar-ne (Escaped Alone en el seu títol original), estrenada al Royal Court l’any 2016, és una obra premonitòria, increïblement visionaria de la crisi actual. Una obra divertida, tendre i alhora pertorbadora i fosca. Dirigida per MagdaPuyo i interpretada per quatre grans artistes de l’escena catalana (Muntsa Alcañiz, Lurdes Barba, Imma Colomer i Vicky Peña), l’obra s’endinsa en l’univers de Caryl Churchill, una de les veus més experimentals de la dramatúrgia anglesa.

La Sally, la Vi i la Lena fan petar la xerrada assegudes al jardí mentre prenen el te. La senyora Jarrett ve del carrer i s’afegeix a la reunió. Totes quatre han fet o ratllen la setantena. Enraonen fins que la senyora Jarret pren la paraula i els parla d’uns fets apocalíptics. El patró de conversa es repeteix i es repeteix fins a desembocar en les confessions més íntimes i les pors de cadascuna.

L’autora, a través d’un dels personatges i enmig d’una aparent pau i tranquil·litat, descriu un escenari apocalíptic, un malson surrealista que ens transporta a l’infern, al caos del Jardí de les Delícies del pintor Jheronimus Bosch: els ésser humans s’objectiven, els animals s’antropomorfitzen, els objectes cobren vida, la natura segueix un curs diferent del que experimentem a la realitat: desordre antinatural i incomprensible per la humanitat.

L’espectacle mostra la visió de com la catàstrofe pot entrar –o no– en les nostres bombolles socials, avui més viva que mai.

Fitxa artística

Text: Caryl Churchill
Traducció: Sadurní Vergés
Intèrprets: Muntsa Alcañiz, Lurdes Barba, Imma Colomer i Vicky Peña
Escenografia: Pep Duran
Vestuari: Nina Pawloswky
Il·luminació: Cube.bz
Músic original: Clara Peya
Assessor del moviment:Tomeu Vergés
Ajudant de direcció: Sadurní Vergés
Producció executiva: Nunu Santaló
Direcció de producció: Josep Domènech
Cap de producció: Clàudia Flores

CoproduccióTeatre Lliure i Temporada Alta

www.bito.pro/ca/fitxa/i-nomes-jo-vaig-escapar-ne/

Preu: A la venda: SETEMBRE 2021