Cent dies i cent vides

Ferran Joanmiquel
Presencial Icona
Presencial

Un projecte teatral sobre la política, escriptora i activista anarquista Federica Montseny

L’èxode republicà ha començat. La Guerra Civil Espanyola és a les seves acaballes. Una dona vol travessar la frontera a El Pertús juntament amb la seva família. El futur és molt incert. On s’aixoplugaran? Què menjaran? De què viuran…?

Cent dies i cent vides és el relat que Cos a Cos Teatre ha creat a través d’un monòleg dramàtic basat en el llibre biogràfic de Frederica Montseny Cent dies de la vida d’una dona (1939-40). La publicació recull les peripècies viscudes per Montseny entre el final de la Guerra Civil Espanyola, l’exili republicà i l’ocupació alemanya de França durant la Segona Guerra Mundial.

L’obra explica un dels períodes més convulsos de la seva biografia: dies trepidants en què l’escriptora, política i activista anarquista va haver de lluitar aferrissadament per la seva supervivència i la de la seva família.

La figura de Frederica Montseny ha tingut una gran rellevància a nivell històric en el nostre país, tant pel que fa al seu perfil polític com pel que fa a la seva faceta d’activista social i cultural. Però més enllà de la figura pública, el muntatge vol destacar la lluita d’una dona i una mare coratge que, amb totes les circumstàncies en contra, s’obre camí a través d’un dels períodes més foscos de la història recent.

Estrena

Fitxa artística

Dramatúrgia i direcció: Ferran Joanmiquel
Actriu: Sílvia Escuder
Disseny de llums: Pau Costa
Composició musical: Albert Dondarza
Fotografia: Lluís Baulida
Espai escènic i vestuari: Cos a Cos
Producció: Cos a Cos
Amb el suport d’Òmnium Gironès
Coproducció: Cos a Cos Teatre i Temporada Alta.

Preu: A la venda: SETEMBRE 2021