< Juny >

Temporada Alta és el dotzè esdeveniment cultural més important de l’Estat segons l’Observatori de la Cultura

Una comissió formada per 111 professionals de la cultura el situa com el primer festival d’arts escèniques de l’Estat i la segona iniciativa cultural més important de Catalunya

 
Temporada Alta s’ha convertit en el primer festival d’arts escèniques de l’Estat Espanyol i en el segon projecte teatral en importància (només superat pel Teatro Real de Madrid) segons el darrer “Observatori de la Cultura”, corresponent al segon semestre del 2012. En només un any el Festival ha escalat 18 llocs en aquest rànquing.
 
El baròmetre situa Temporada Alta com el dotzè esdeveniment cultural en importància de l’Estat, per sobre el CCCB, els festivals ARCO i Primavera Sound, i supera, per primer cop, els principals teatres i festivals de Barcelona. De fet, Temporada Alta s’ha convertit en la segona iniciativa cultural de Catalunya segons aquest estudi. Per sobre, només hi apareix el MACBA, a la sisena posició.
 
L’estudi l’ha elaborat la Fundación Contemporánea després de consultar una selecció de 111 professionals de la cultura. En una pregunta oberta, sense que els promotors del baròmetre proposin cap nom, els experts han hagut de destacar quin son, al seu parer, les institucions i esdeveniments culturals més importants del 2012. En una relació de fins a 30 activitats hi apareix Temporada Alta, que ha estat citada per 11 experts, 6 més que l’any anterior.
 
La mateixa Fundación Contemporánia ha convidat el director de Temporada Alta, Salvador Sunyer, a explicar la fórmula de gestió del Festival en el marc de “Pública 13 – Encuentros Internacionales de Gestión Cultural” que se celebrarà a Madrid el 24 i 25 de gener. Es tracta d’una trobada que reunirà els responsables de diversos projectes culturals nacionals i internacionals.