< Maig >

Temporada Alta i la Fundació La Ciutat Inivisible participen en el projecte europeu Teen Ambassadors

Des de Temporada Alta i la Fundació La Ciutat Invisible col·laborem en el projecte Teen Ambassadors Across Europe, dins del programa CaixaEscena de l’Obra Social “la Caixa”

Teen Ambassadors Across Europe és un projecte de cooperació europea (Itàlia, Dinamarca, Noruega, Bèlgica, Espanya i Regne Unit) que té per objectiu fomentar i reforçar l’interès dels adolescents i els joves envers les arts escèniques, potenciant la seva participació activa i l’esperit crític amb l’ajuda del professorat, a més d’incorporar els joves dins el procés de programació de festivals. Es tracta d’un projecte que té una durada de dos anys (novembre 2018-novembre 2020) i que pretén consolidar un grup heterogeni, entre joves, professors/es i professionals, que afavoreixi les sinergies entre l’àmbit artístic i l’entorn educatiu, construint una metodologia de bones pràctiques per difondre a la resta de la comunitat educativa un cop finalitzi el projecte.

En aquesta línia, durant la darrera edició de Temporada Alta, des del projecte A Tempo hem convidat els professors i joves que configuren aquest grup a assistir a tres obres de teatre: Livalone, El Chinabum i Suite TOC núm. 6. A més, el passat 11 de novembre vam assistir a una trobada al CaixaForum de Barcelona amb altres representats de diferents equipaments culturals i socis del projecte, com el Teatre Nacional de Catalunya, el Grec Festival de Barcelona, el Teatre Lliure, els teatres l’Escorxador i la Llotja de Lleida, la Mostra d’Igualada, el Teatre-Auditori de Sant Cugat, el festival RBLS, FiraTàrrega i Escena 25.

Durant el col·loqui, vam explicar les diferents accions i projectes que desenvolupem amb i per a joves en el marc de Temporada Alta: especialment Artèria, a més de la participació a la iniciativa #Novaveu i el projecte A Tempo – Arts i Formació de la Fundació La Ciutat Invisible. Alhora, en relació amb l’objectiu d’incorporar els joves en el procés de programació de festivals, Salvador Sunyer, director de Temporada Alta, donarà una conferència el dijous 16 d’abril a les 16 h al CaixaForum de Barcelona per explicar la feina de programador, dirigida tant a joves com a docents interessats en l’ofici de programador.