< Juny >

Salvador Oliva parla de Nit de Reis

Salvador Oliva oferirà una conferència anomenada “Nit de Reis: la millor comèdia de la història del teatre” al Centre Cultural La Mercè el proper dimarts, 27 de novembre a les 6 de la tarda


L’objectiu és apropar l’obra de Shakespeare Twelfht Night (Nit de reis) al públic general. Salvador Oliva donarà les claus per interpretar aquesta comèdia abans que es pugui veure al Teatre Municipal de Girona de la mà de la companyia britànica The Propeller.


Salvador Oliva (1942) és llicenciat en Filologia Romànica i doctor en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona. Catedràtic de Filologia Catalana de la Universitat de Girona i va ser professor de l’Institut del teatre durant tres anys. També és encarregat de la dicció a l’Aula de Teatre de la Universitat de Girona i traductor de l’obra completa en vers (teatre, sonets  i poesia narrativa) de William Shakespeare.


Oliva, a part de ser un dels grans traductors de l’autor anglès també ha publicat diferents tractats de filologia (Introducció a Shakespeare, Tractat d’elocució i Nova introducció a la mètrica), llibres de poesia (Marees del desig, Terres perdudes, Carta a Pompeu Fabra, El somriure del tigre, Retalls de sastre i Complements circumstancials) i una novel·la (Fugitius)


Twelfht night (Nit de reis) a Temporada Alta 2012


La companyia anglesa Propeller arriba a Temporada Alta, els dies 5, 6 i 7 de desembre per interpretar Nit de reis de William Shakespeare. Un muntatge dirigit per Edward Hall, amb un repartiment exclusivament masculí (tal i com s’interpretaven les obres del clàssic anglès). Propeller torna al festival després de l’èxit abassegador de Henry V de l’any passat i després d’haver-hi presentat tres de les seves produccions anteriorment: Conte d’hivern, L’amansiment de la fera Ricard III.


Entrada lliure aforament limitat