< Agost >

Les coproduccions del Festival en Gira

Les 17 coproduccions que Temporada Alta ha presentat a la darrera edició comencen gira pels diferents teatres del territori. Garantir-ne la vida més enllà del Festival forma part dels principals objectius de Temporada Alta, que es consolida així, com un dels principals motors escènics de casa nostra.


Cartellera barcelonina 


En aquest sentit, aquest mes de febrer han estat a la cartellera barcelonina les dues produccions principals del Festival: Cyranoamb Lluís Homar dirigida per Pau Miró, al Teatre Borràs (encara en cartell fins l'11 de març) i Blastedde Sarah Kane dirigida per Alicia Gorina, al Teatre Nacional de Catalunya (de l'11 de gener a l'11 de febrer).


Avui,  Els dies que vindran de La Sueca dirigida per Cristina Cervià comença temporada a la Sala Akademia de Barcelona i, Simone de Daniela Feixas, està en cartell al Q-ars Teatre des del 22 de gener passat. Finalment,  El color de la llum, la darrera producció de Mithistòrima dirigida per Ferran Joanmiquel aterrarà a La Seca – Espai Brossa del 2 al 13 de maig. 


Gira pel territori 


D'altra banda, El metge de Lampedusa, que just després de Temporada Alta es va poder veure al Teatre Lliure està en gira fins el 22 de abril. Un tour que recorrerà més de 20 places catalanes entre les que destaquen Vilafranca, Vilanova, Castelló de la Plana, Cerdanyola o Viladecans. Farrés Brothers, amb el seu espectacle de titelles, La Visita Vella dama, visitarà més de 10 escenaris del país, entre ells, Olot, Rubí, Torelló, Mataró… després de fer temporada a Barcelona.


El teatre performàtic de Carla Rovira i el seu Màtria estarà present a les programacions més experimentals com la de l'Ateneu de 9 Barris o la del Teatre de l'Escorxador de Lleida. La darrera producció d'Àlex Rigola, Vánia, després d'haver exhaurir entrades a la temporada dels Teatros del Canal (Madrid) es podrà veure a algunes de les programacions més destacades de l'Estat espanyol: la del Teatro Central (Sevilla), del Teatro Principal (Zaragoza i Vitoria), del Teatro Circo de Murcia o del Teatre Municipal de Benicàssim.


La dansa contemporània


Per la seva banda, la dansa contemporania es projecta internacionalment.  Iu an Me de  Lali Ayguadé es podrà veure al Bolzano Danza a Itàlia. L'última creació de Mal Pelo The mountain, the truth and the paradise després d'estrenar-se al Thatre de l'Archipel de Perpinyà visitarà Palma de Mallorca i farà temporada al Mercat de les Flors de Barcelona el proper mes de maig. Finalment la producció de Sol Picó, Dancing with frogs està programada a Càdiz i té pendent diferents confirmacions internacionals.