Avancem alguns noms internacionals de TA19: Dada Masilo, Tolcachir, Jatahy…

A l’espera que el proper dilluns 2 de setembre es faci pública la programació completa del Festival, t’avancem els primers espectacles de la programació internacional que presenta alguns noms inèdits fins ara a Temporada Alta, com la coreògrafa sud-africana Dada Masilo, directora de la companyia The Dance Factory. Al festival hi portarà la presentació a l’Estat espanyol d’una de les coreografies icona del ballet clàssic, Giselle, en una lectura actual que incorpora percussió africana, amb 20 ballarins sobre l’escenari i amb escenografia de William Kentridge.  Masilo presenta en aquets espectacle de gran format una Giselle feminista i contemporània.

Temporada Alta també avança els artistes del cicle Connexió Iberoamèrica que cada any ens porta alguns dels grans noms del teatre iberoamèricà, amb el suport d’Iberescena. Claudio Tolcachir començarà a Girona una gira a l’Estat espanyol per a presentar el seu nou espectacle, Próximo, un text per a dos actors (Lautaro Perotti i Danti Marín) que aborda les relacions afectives en l’era d’internet. Una història d’amor construida en la distància a través de l’Skype, el WhatsApp i el flirteig a les xarxes socials. El cicle comptarà amb altres noms destactats com ara Shaday Larios (Microscopía) i Jomi Oligor, o el mexicà Txalo Toloza que amb la coreògrafa i ballarina de Pamplona Laida Azkona presenta Tierras del Sud centrada en les noves formes de colonialisme i la cultura contemporània. La brasilera Christiane Jatahy hi presentarà el seu espectacle O agora que demora que explica, a través del cinema i el teatre, els conflictes del present a partir dels versos d’Homer.

D’altra banda aquests dies Angélica Liddell està presentant el nou nou espectacle al Festival Internacional de Artes Escénicas de México. Una costilla sobre la mesa. Madre, que parla de la recent pèrdua de la seva mare suposa un retorn al llenguatge més pur i visceral d’una de les artistes més intenacionals de l’escena espanyola. L’espectacle compta amb la participació de El Niño de Elche.

Aquests espectacles encara no s’han posat a la venda. Actualment es poden comprar entrades d’una vintena de propostes de teatre, música, circ i familiars.