Temporada Alta Iberoamèrica 2019: 3 països, 23 espectacles i 75 representacions

La VII edició de Temporada Alta Iberoamèrica comença el proper 1 de febrer i acollirà una programació intensa amb 23 espectacles de 12 nacionalitats europees i llatinoamericanes, sumant més de 75 representacions a les tres capitals d’Argentina, Uruguai i Perú.

Fins al 20 de febrer, el Festival presentarà espectacles de teatre, dansa contemporània i experimental, creació contemporània, circ i noves dramatúrgies, procedents principalment de Catalunya, Espanya, França, Itàlia, Alemanya, Suïssa, Finlàndia, Israel, Mèxic i Colòmbia, a més de les nacionalitats amfitriones.

D’entre els espectacles catalans que viatjaran a l’altra banda de l’Atlàntic, en destaquen sis funcions de Tierra Baja, versió  en castellà dirigida per Pau Miró del clàssic d’Angel Guimerà, producció de Temporada Alta que va fer guanyar a Lluís Homar un Premi Max al Millor Actor el 2015. De fet, és la primera vegada que una producció de Temporada Alta fa el salt a Iberoamèrica. Una altra de les propostes destacades és Calma!, de Guillem Albà, muntatge que s’estrenarà a Buenos Aires i que també es veurà a Lima i Montevideo, en un total de sis representacions.

Més enllà de la programació, es tornarà a celebrar el Torneig de Dramatúrgia Transatlàntic, que tindrà lloc a la sala Timbre4 de Buenos Aires i on dues dramaturgues catalanes, Cristina Clemente i Marta Aran, s’enfrontaran amb dos dramaturgs argentins. Les dues, hi presentaran els textos que ja van concursar al Torneig de Dramatúrgia Catalana d’aquesta edició de Temporada Alta. Fins al moment, quatre catalans han guanyat el torneig transatlàntic: Roger Peña (El recambio), Pere Riera (Red Pontiac), Jordi Galceran (El Crédito) i el 2017 Tocar mare de la mallorquina Marta Barceló. El Torneig de Dramatúrgia Transatlàntic compta amb la col·laboració de la Fundació SGAE.

Altres noms del país que participaran a Temporada Alta Iberoamèrica són: Xesca Salvà, amb el seu espectacle Cases; el titellaire Javier Aranda que hi portarà el premiat muntatge Vida i Rodrigo Cuevas, que actuarà a Lima amb El mundo por montera.

La programació de Temporada Alta a Iberoamèrica és possible gràcies a la col.laboració de l’Institut Ramon Llull, organisme que facilita la internacionalització de companyies catalanes.  La programació a Buenos Aires  també  compta amb la col·laboració d’Iberescena, un programa del govern central que promou la cooperació en l’àmbit de les arts escèniques i del programa PICE d’Acción Cultural Española (ACE)

CONSULTEU LA PROGRAMACIÓ COMPLETA AQUÍ