Temporada Alta es consolida com el primer festival d’arts escèniques de l’Estat espanyol

Temporada Alta a torna a aparèixer entre els principals esdeveniments culturals de l’Estat al darrer Observatorio de la Cultura, l’informe anual que elabora la fundació privada amb seu a Madrid, Fundación Contemporánea.

L’informe del 2018 situa Temporada Alta com el tretzè esdeveniment cultural en importància a l’Estat.

El top 20 està protagonitzat bàsicament per institucions culturals, però si posem el focus en els festivals només n’hi apareixen cinc Zinemaldia. Festival de San Sebastián (tercer), Sónar (dotzè), PHotoEspaña / Festival Internacional de Teatro Clásico de Mérida (setzens) i Temporada Alta en la tretzena posició, fet que consolida el festival gironí com el primer d’arts escèniques de l’Estat espanyol.

Aquesta és l’opinió de 362 professionals de la cultura, que han respost una enquesta amb una pregunta oberta, sense aportar cap nom, on se’ls demanava que diguessin les 10 institucions o esdeveniments culturals que, al seu parer, havien destacat el 2017. Entre els professionals consultats hi ha escriptors, artistes i creadors de tots els camps, arquitectes, productors i responsables de centres i institucions culturals, entre altres.

Temporada Alta, en la quarta posició del rànquing territorial

Per segon any consecutiu el Observatorio de la Cultura ha elaborat un rànquing per territoris, que han respost exclusivament els professionals de cada comunitat autònoma. Segons aquesta valoració Temporada Alta ocuparia el quart lloc del rànquing català i el primer Festival d’Arts Escèniques només superat per el CCCB, el MACBA (Museu d’Art Contemporani de Barcelona) i el Sónar. Temporada Alta com un dels esdeveniments catalans més importants i l’únic del top 10 que esdevé fora de Barcelona capital.

Consulta l’informe